Vyšetrovateľ obvinil vodiča dodávky z tragickej nehody pri L. Trnovci
20 | 08 | 2020 I TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vo štvrtok obvinil 39-ročného vodiča dodávky VW Transporter z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.


K tragickej nehode, pri ktorej zahynuli štyri deti a jedna dospelá osoba, došlo v stredu (19. 8.) v katastri Liptovského Trnovca v okrese Liptovský Mikuláš. "Vyšetrovanie okolností dopravnej nehody pokračuje, k prípadu boli pribratí aj súdni znalci," uviedla polícia.

V dodávke VW Transporter so slovenským evidenčným číslom sa viezlo deväť osôb, z toho päť detí a v dodávke VW Transporter s nemeckým evidenčným číslom sa viezli tri osoby.

"Pri zrážke odhodilo slovenskú dodávku mimo vozovku. Pri nehode utrpeli štyri deti vo veku od šesť do 11 rokov a jedna dospelá osoba vo veku 43 rokov zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. Cestujúci v nemeckej dodávke vyviazli predbežne s ľahkými zraneniami," uviedla v stredu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Obeťami tragickej nehody na Liptove boli štyria chlapci a 43-ročný muž (foto)
Celkovo mala tragická nehoda nehoda 13 účastníkov. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR