Slovanisti dôležitý zápas na severe Európy predsa len odohrajú. Dokážu však postúpiť?
20 | 08 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovanisti si to poriadne skomplikovali. Futbalistom ŠK Slovan Bratislava napokon UEFA dovolila odohrať zápas Ligy majstrov, ibaže so značne "rezervným" tímom! Informoval o tom priamo futbalový klub na svojej web stránke.


Po vyžrebovaní súpera v 1. predkole Ligy majstrov si u nášho úradujúceho majstra mädlili ruky. V jedinom zápase o postup do ďalšej fázy, na ktorý Slovan priletel už v pondelok, sa im totiž do cesty postaví majster Faerských ostrovov KÍ Klaksvík.
Futbalový trpaslík z ostrovnej krajiny im nemal byť vážnejším súperom.

Lenže nastali komplikácie. Prvý problém pre belasých sa objavil ešte doma, keď ich najväčšej hviezde Vladimírovi Weissovi ml. zistili COVID-19, a tak s výpravou neodcestoval. Navyše, „koronu“ mal aj jeden zo zamestnancov klubu.

Ďalší problém čakal na Slovanistov na chladnom severe, kde na nich v stredu čakal súboj s domácimi „rybármi“. Komplikácia prišla po prílete do dejiska zápasu, kde mal byť pozitívne testovaný fyzioterapeut Slovana. Tamojšie zdravotnícke orgány zareagovali okamžite a slovenskému majstrovi nariadili dvojtýždňovú karanténu na ostrovoch, alebo odchod rovnakým lietadlom. A Slovanistom zakázali aj odohrať zápas s Klaksvíkom.
Harť sa môže, ale s iným tímom

Situáciu, ktorá hrozila až kontumovaním zápasu, vyriešila UEFA dosť zvláštne. Slovanu dala síce šancu prebojovať sa do ďalšieho kola a zápas môžu odohrať v piatok, ale nie s tímom, ktorý na Faerské ostrovy prišiel, ale s iným.

Vo Švédsku vzniká nová arabská strana a sľubuje „prevziať zodpovednosť za svoj ľud“
Nová švédska arabská strana, ktorá bola založená za účelom presadzovania práv arabskej populácie v krajine, sa zaviazala pomôcť integrácii „a chrániť práva Arabov“, pričom popiera akékoľvek tvrdenia, ktoré by mohli „arabizovať Švédsko“, informuje... Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Správu oznámilo vedenie nášho majstra vo svojej oficiálnej správe. Do Klaksvíku vycestujú hráči z kádra A-mužstva, ktorí neboli v pôvodnej nominácii na zápas a v prípade potreby budú doplnení aj niekoľkými hráčmi juniorky.

„V prvom rade sa chceme poďakovať UEFA, že nám vyhovela a spolu s nami urobila maximum aby sa stretnutie odohralo. Ceníme si ich iniciatívu a angažovanosť v situácii, keď do hry vstúpili miestne úrady, ktoré robia všetko pre to, aby sa zápas neodohral, a aby nám situáciu čo najviac sťažili. Je to naozaj zvláštna situácia, lebo podľa protokolu UEFA môžeme hrať, no miestne inštitúcie sa konaniu zápasu snažia všemožne zabrániť. Sme radi, že stále máme šancu a v piatok sa pobijeme o postup do ďalšieho kola. Veríme, že sa všetko uskutoční v duchu fair-play a rozhodne sa na ihrisku,“ uviedol na stránke klubu generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Na Faerské ostrovy teda vycestuje iná výprava nášho majstra, ktorá sa v piatok pobije o postup do 2. predkola Ligy majstrov. Na jej súpiske by malo byť podľa pravidiel minimálne 13 hráčov.

Lukašenko bude do dvoch mesiacov inaugurovaný za prezidenta
Bieloruská ústredná volebná komisia v stredu oznámila, že dlhoročný líder Alexandr Lukašenko bude do dvoch mesiacov inaugurovaný za prezidenta na nové funkčné obdobie, ale ešte nebol stanovený presný dátum. Informáciu priniesla tlačová agentúra... Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


„Z Bratislavy priletia hráči z kádra A-mužstva, ktorí neboli v nominácii na Faerské ostrovy, a ak to bude potrebné, možno sa k nim pripojí aj niekto z juniorky. Samozrejme, všetci budú pretestovaní,“ dodal Ivan Kmotrík ml., ktorý sa vyjadril aj k tým hráčom, ktorí aktuálne na Faerských ostrovoch sú.

„Chcel by som zdôrazniť, že z našej strany sme splnili protokol UEFA. Postupujeme presne podľa neho a na Faerských ostrovoch máme osemnásť hráčov, ktorí mali dvakrát po sebe negatívne testy. Pokúsime sa preto týchto hráčov opätovne pretestovať, aby mohli byť vyňatí z karantény a mohli zasiahnuť do piatkového zápasu. Urobíme síce pre to maximum, chceme byť ale pripravení na všetky scenáre, a preto sme zabezpečili lietadlo pre ďalšiu skupinu hráčov, ktorí pricestujú z Bratislavy,“ uzavrel generálny riaditeľ bratislavského Slovana predzápasovú tému k situácii okolo súboja 1. predkola Ligy majstrov.

Profesor Krčméry vidí na zastavenie koronavírusu len jedno riešenie
Populárny infektológ a odborník na tropickú medicínu sprevádzal Slovákov počas pandémie ako člen krízového štábu. Hoci sa verejných funkcií zo zdravotných dôvodov nateraz vzdal, situáciu stále sleduje. Svoj názor na COVID-19 a očkovanie proti nemu... Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Natália Sollárová