Skupina minoritných akcionárov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti žiada vypovedať zmluvu advokátovi Miškovičovi
20 | 08 | 2020 I TASR

Skupina minoritných akcionárov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) žiada vypovedať zmluvu medzi vodárenskou spoločnosťou a advokátskou kanceláriou Michala Miškoviča.


TASR o tom informoval zástupca skupiny minoritných akcionárov BVS Miroslav Dragun s tým, že vodárne uzavreli zmluvu s advokátom pre potreby dozornej rady v decembri 2019 v objeme 70.000 eur.

"Už od podpísania zmluvy s advokátom Miškovičom upozorňujeme na nevýhodnosť a nepotrebnosť zmluvy pre bratislavské vodárne. BVS má dlhodobo pod zmluvou päť renomovaných advokátskych kancelárií v objeme viac ako 400.000 eur," uviedol Dragun.

Koalícia sa nedohodla, ako sa vysporiada s námietkami prezidentky k vráteným zákonom
Vládna koalícia zatiaľ nevie, ako sa postaví k pripomienkam prezidentky Zuzany Čaputovej k trom zákonom, ktoré koncom júla tohto roka nepodpísala a vrátila ich parlamentu na opätovné prerokovanie. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | SITA


Skupina minoritných akcionárov vodární sa obrátila na zástupcu majoritného akcionára - primátora Bratislavy Matúša Valla a predsedu predstavenstva BVS Petra Olajoša so žiadosťou o vypovedanie zmluvy. Skupina je presvedčená, že advokátske kancelárie, ktoré majú zmluvy s BVS, dokážu zabezpečiť kvalitné a kvalifikované služby aj dozornej rade.

Riaditeľ komunikácie BVS Peter Podstupka pre TASR uviedol, že spomínaná zmluva s advokátskou kanceláriou bola vysúťažená pre potreby Dozornej rady BVS, ktorá je nezávislým kontrolným orgánom BVS. "Do dnešného dňa neboli na túto zmluvu na BVS fakturované žiadne úkony. V prípade, ak dozorná rada, kde majú svoje zastúpenie aj akcionári BVS, rozhodne, že chce túto zmluvu zrušiť, BVS jej žiadosti samozrejme bezodkladne vyhovie," poznamenal.

Pri nákupe vozidiel 8x8 nejde len o cenu, ale aj o výhodnosť v plnení záväzkov voči NATO, uviedol Majer
Pri nákupe bojových obrnených vozidiel 8x8 Vydra musí Ministerstvo obrany SR (MO SR) zohľadňovať nielen ich cenu, ale aj výhodnosť z hľadiska plnenia záväzkov voči NATO, potreby slovenských ozbrojených síl či možnosti zapojenia domáceho obranného... Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | SITA