Počas soboty nebudú v Bratislave električky zastavovať na niektorých zastávkach
20 | 08 | 2020 I SITA

 Dopravný podnik Bratislava (DPB) bude brúsiť opotrebované električkové koľaje. Výsledkom toho má byť výrazné zníženie hlučnosti prejazdu električiek.


"Prosíme o pochopenie a strpenie zvýšeného hluku počas realizácie brúsenia koľajníc a opráv trate na Obchodnej, Záhradníckej a Ružinovskej ulici," uvádza DPB na sociálnej sieti. V sobotu 22. augusta budú linky 1 a 9 premávať po Špitálskej ulici a cez Blumentál.

"Zastávky Poštová - Martinus, Vysoká - Tchibo Outlet obojsmerne a STU na Radlinského ulici v smere na Obchodnú nebudú obsluhované," dodáva DPB. Na prelome 23. a 24. augusta a 24. a 25. augusta v čase od 00:30 - 4:30 bude prebiehať brúsenie trate v úseku Záhradnícka a Ružinovská.

Dopravný podnik vysvetľuje, prečo musia byť práce vykonávané v noci. "V prípade brúsenia počas dennej premávky by sme museli vylúčiť električkovú dopravu. Na Obchodnej ulici však nočné práce možné nie sú," vysvetľuje DPB a dodáva, že uvedené úseky tratí trpia tzv. vlnkovitosťou či poklesnutými stykmi koľajníc, ktoré výrazne zvyšujú hluk pri prejazde električky. Na Obchodnej ulici okrem brúsenia vymenia aj dilatačné zariadenie pri zastávke Poštová.

Počatie po 40. roku veku už nemá byť zdravotným dôvodom na úhradu interrupcie
Vek nad 40 rokov nutne nemusí predstavovať zdravotnú indikáciu pre ukončenie tehotenstva, uvádza ministerstvo zdravotníctva. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | SITA