Floridu zasiahlo niekoľko tornád, ktoré vytrhli stromy a prevrátili vozidlá (VIDEO)
20 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Florida sa ocitla v strede zúrivých búrok, ktoré vyvrcholili niekoľkými tornádami. Zdesení obyvatelia sledovali, ako tornáda ničia prírodu a prevracajú autá, informuje portál RT. 


Jedno menšie sa objavilo v stredu okolo obeda a potom neskôr sa premenilo na plnohodnotné tornádo na Zlatej pláži neďaleko Aventury.

Zábery očitých svedkov boli zachytené v okamihu, keď sa premenilo na plnohodnotné tornádo.





Naneštastie, tornádo bolo klasifikované ako EF0, čo je skratka pre najslabšie možné tornádo na stupnici Enhanced Fujita. Prírodná katastrofa prispela k veľkolepým záznamom bez toho, aby predstavovalo významné riziko pre obyvateľov alebo amatérskych filmových tvorcov.





Tornádo sa rýchlo rozptýlilo a od stredy neboli hlásené žiadne zranenia, hoci niekoľko stromov bolo vykorenených a strechy viacerých domov boli poškodené.

Keď búrka zasiahla mesto DeLand, zanechala asi 11 000 domov a firiem bez energie.

Diaľničná hliadka na Floride zdieľala zábery z vnútra kabíny vozidla, kde je možné vidieť divokosť búrky, pričom ju doprevádza blesk.



Vo Švédsku vzniká nová arabská strana a sľubuje „prevziať zodpovednosť za svoj ľud“
Nová švédska arabská strana, ktorá bola založená za účelom presadzovania práv arabskej populácie v krajine, sa zaviazala pomôcť integrácii „a chrániť práva Arabov“, pričom popiera akékoľvek tvrdenia, ktoré by mohli „arabizovať Švédsko“, informuje... Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Marek Molnár