Europoslanec M. Radačovský rozmýšľa o založení strany
20 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Nezávislý poslanec Európskeho parlamentu (EP) Miroslav Radačovský je výsostne nespokojný s výsledkami, ktoré v EP dosiahol.


Europoslanec Miroslav Radačovský, ktorý ako nezávislý kandidoval na kandidátke ĽSNS do Európskeho parlamentu (EP), hodnotí svoju prácu po uplynutí jedného roka na 4-. Ako uvádza na sociálnej sieti, medzi jeho hlavné témy mal patriť minimálny európsky dôchodok, ochrana práv maloletých detí, sociálne postavenie rodín a ochrana práv spotrebiteľov.

„Vzhľadom na tento zámer začal som pôsobiť vo Výbore pre zamestnanosť a sociálne veci (EMPL). Rýchlo som však pochopil, že vo vedení tohto výboru nie je záujem o odborné skúsenosti a znalosti danej problematiky. Necítil som sa v tomto výbore komfortne a pri prvej možnej príležitosti v marci tohto roka som z tohto výboru odišiel a stal som sa členom Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľov (IMCO),“ uvádza europoslanec.



 

Prácu v tomto výbore však následne ovplyvnila pandémia koronavírusu, napriek tomu, že aktívne komunikoval s Ministerstvom hospodárstva SR ohľadom noviel zákonov o pôžičkách, o cestovných kanceláriách a ich súladu s únijným právom.

„Po roku pôsobenia v EP som dospel k záveru, že odbornosť sa tam nenosí a skôr je každý náchylný na politické vyjadrovania, ani nie tak zastupujúce záujmy Slovenska, ale záujmy politických strán, ktorých sú slovenskí europoslanci členmi,“ vyhlásil Radačovský.

„Keďže sa nestotožňujem v plnej miere, čiastočne možno áno, s programom a politickým zameraním žiadnej politickej strany alebo hnutia pôsobiacich na území Slovenska, asi mi neostáva nič iné, len byť členom nejakej reálnej národnej strany, ktorá by vznikla alebo ktorú by som sa za pomoci občanov pokúsil založiť,“ avizoval europoslanec.

„Vzorom“ našich detí je hulvát a plagiátor
„Nasral som kopu ľudí...,“ napísal na sociálnej sieti premiér Igor Matovič. Tak pravdivé slová sme pritom od neho ešte asi ani nepočuli. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Aneta Leitmanová