MIMORIADNE: V utorok pribudlo 100 nakazených novým koronavírusom (aktualizácia)
19 | 08 | 2020 I Peter Haluza, TASR

 Na Slovensku v utorok (18. 8.) pribudlo 100 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 3684 testov.


Celkovo tak v krajine evidujú 3022 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid19.nczisk.sk.

Aktualizované 19.8. o 10.22. hod.:

"100 ... čo by sme dnes všetci dali za možnosť vedieť o tých, ktorí prišli z nebezpečných krajín a ignorujú povinnosť nahlásiť sa na Úrade verejného zdravotníctva! Áno, ochrana súkromia je dôležitá, ALE v takejto situácii je ochrana zdravia a životov poctivých a nevinných ľudí tisíckrát dôležitejšia ako ochrana súkromia ľudí, ktorí pravidlá ignorujú a priamo ohrozujú iných," napísal k aktuálnej situácii na sociálnej sieti premiér Igor Matovič.



 

Narážal tak zrejme na to, že že prezidentka Zuzana Čaputová  vetovala zákon o telekomunikáciách. Podľa nej by totiž by neprešiel testom ústavnosti. Novela zákona o elektronických komunikáciách mala Úradu verejného zdravotníctva SR umožniť získať telefónne čísla cestovateľov, ktorí na Slovensko prichádzajú z epidemiologicky menej bezpečných krajín.

Premiér Matovič vetovanie zákona o elektronických komunikáciách označil za nezodpovedné. „Najmenej bolestivý a najefektívnejší nástroj boja nám úrad prezidentky vypol a zobral nám ho z ruky,“ povedal Matovič s tým, že podľa neho ide o nadprácu prezidentského úradu a je mu to mimoriadne ľúto.

Chce Sulík už zasa položiť vládu?
Odluka cirkvi od štátu v podaní Sulíkovej SaS je nehoráznym nápadom s tendenciou úplne rozbiť vládnu koalíciu. Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Arpád Németh


Aktualizácia 19.8. o 10.30. hod.:

Podľa aktualizovaných informácií sa ochorenie COVID-19  podľa ministerstva zdravotníctva v utorok potvrdilo u 52 mužov a 48 žien vo veku od piatich do 98 rokov v okresoch Senec (23), Bratislava (21), Dunajská Streda (11), Žilina (6), Trenčín (6), Prešov (5), Galanta (5), Trnava (3) a Michalovce (3). Taktiež v okresoch Nitra (2), Košice (2), Pezinok (2), Nové Mesto nad Váhom (1), Prievidza (1), Bytča (1), Sobrance (1), Trebišov (1), Malacky (1) Čadca (1), Bánovce nad Bebravou (1), Medzilaborce (1), Skalica (1) a Tvrdošín (1)

"V nemocniciach je hospitalizovaných 64 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 42 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú štyria ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti," spresnil rezort zdravotníctva.

Počet vyliečených stúpol o 17 ľudí. Z ochorenia sa tak doteraz zotavilo 1997 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia na Slovensku je aktuálne 992. Počas utorka pribudli dve úmrtia pacientov na nový koronavírus. Slovensko tak eviduje celkovo 33 úmrtí.

 

"Nasral som kopu ľudí," píše Matovič
Premiér si definitívne prestal dávať servítku pred ústa. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza