Twitter zablokoval satirickú stránku potom, čo tam zosmiešnili Bidenovu spolukandidátku Harrisovú
19 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Twitter pozastavil účet parodickej spravodajskej stránky The Babylon Bee po tom, čo zosmiešnil kandidátku na post viceprezidentky Kamalu Harrisovú. Krátko po protestoch o cenzúre stránku obnovili, informuje portál RT.


Stránka zmizla z Twitteru okolo 18:00 v pondelok. Archívy ukázali, že ich posledným tweetom bol príbeh o tom, ako prezident Donald Trump „jazdí v SUV“, pričom rozbíjaja poštové schránky „aby ľuďom znemožnil zasielať hlasovacie lístky“.



Tweet predtým odkazoval na Harissovú, ktorá navrhla „plán bývania“, v ktorom „každý dostane bezplatnú izbu 10x10 a tri jedlá denne“ - jasný odkaz na väzenie, keďže Harrisová bola predtým prokurátorkou, ako bola zvolená do senátu.

Jeden konzervatívny komentátor zdôraznil, že hovorca Twitteru Nick Pacilio bol predtým tlačovým tajomníkom Harrisovej neúspešnej prezidentskej kampane.



Redaktor publikácie Kyle Mann zdieľal snímku obrazovky s e-mailom zo služby Twitter, ktorá mu oznámila, že účet bol pozastavený z dôvodu „porušenia pravidiel proti manipulácii s platformou a spamu“.



Podľa vlastných pravidiel Twitteru šlo o správanie, ktoré „manipuluje alebo narúša skúsenosti ľudí“. Spoločnosť definuje manipuláciu ako „používanie Twitteru na zapojenie sa do hromadnej, agresívnej alebo klamlivej činnosti, ktorá zavádza ostatných alebo narušuje ich skúsenosti.“

Predtým, ako niekto mohol zistiť, prečo bola stránka pozastavená, však účet Bee bol zálohovaný - len s veľmi zníženým počtom sledovateľov. Účet sa mohol slobodne podeliť o svoj najnovší príbeh, o tom, ako demokrati zvrátili svoje postavenie na USPS po tom, ako sa Trumpova tvár objavila na všetkých známkach.

The Babylon Bee si vďaka svojmu posolstvu urobilo v priebehu rokov veľa nepriateľov, vrátane CNN a „kontrolórov faktov“ Snopes, ktorí tvrdili, že Američania sú príliš hlúpi na to, aby si uvedomili, že tento druh obsahu je satira.

Iný editor z The Babylon Bee pridal príspevok, v ktorom je napísane, že Twitter "označil stránku ako spam omylom" kvôli "systémom", ktorých úlohou je zisťovať, či ide o počítačový algoritmus.



Moskva je pobúrená! V ruskom diplomatickom aute v Haagu našli cudzie sledovacie zariadenie
Ruské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok vyjadrilo svoje pobúrenie po tom, čo bolo nájdené sledovacie zariadenie v ruskom vojenskom aute v Haagu, domove holandskej vlády a Medzinárodného súdneho dvora, informuje portál RT. Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Marek Molnár