Podstatná časť v utorok potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 pochádza z jednej firmy
19 | 08 | 2020 I SITA

Podstatná časť potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 za utorňajší deň bola zaznamenaná vo firme, ktorá má pracoviská v Bratislave, Trnave a Galante.


Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva SR. V utorok 18. augusta pribudlo na Slovensku až 100 infikovaných koronavírusom. Ide o druhý najväčší denný prírastok pozitívnych prípadov na Slovensku od 15. apríla, keď ich bolo rekordných 114.

Na Slovensku podľa úradu v súčasnosti nezaznamenávame komunitné šírenie ochorenia COVID-19, ide o lokálne ohraničené ohniská nákazy.

„Zväčša ide o sezónnych pracovníkov zo zahraničia. Na jednotlivých pracoviskách bolo doteraz potvrdených spolu viac ako 30 pozitívnych prípadov zo stoviek už testovaných zamestnancov. Dnes (streda – poz. red.) a počas najbližších dní je naplánované testovanie ďalších zamestnancov, vrátane externej dopravnej obsluhy,“ uviedol úrad s tým, že sa dá očakávať, že počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom bude ešte rásť.

Počet úmrtí na koronavírus u nás bude stúpať, povedal minister zdravotníctva
Druhá vlna koronavírusu zasiahne Slovensko viac ako prvá, povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


V ostatných prípadoch početnejšieho šírenia nákazy v územnej pôsobnosti regionálnych Úradov verejného zdravotníctva so sídlom v Dunajskej Strede, Žiline a Prešove ide o aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z už identifikovaných a monitorovaných ohnísk nákazy. „V niektorých prípadoch sme zaznamenali aj sporadický výskyt prípadov ochorenia COVID-19, epidemiologické vyšetrovanie v týchto prípadoch naďalej pokračuje,“ dodal úrad.

Počet ľudí nakazených koronavírusom tak na Slovensku stúpol na 3 022. Uplynulý deň urobili laboratóriá 3 684 testov, spolu doposiaľ otestovali 300 586 vzoriek. Pribudli dve úmrtia, vyliečilo sa 17 pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na číslo 1 997.

Ako informoval portál korona.gov.sk, aktuálne je hospitalizovaných 64 pacientov, pričom v utorok tento počet klesol o sedem. U 42 z nich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú štyria pacienti a umelú pľúcnu ventiláciu potrebujú rovnako štyria pacienti. Sedemdňový kĺzavý medián má hodnotu 49.

Odluka cirkvi od štátu nie je témou dňa, zhodujú sa ministri
Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) je stúpencom nezávislej cirkvi od štátu, podporuje systém asignovaných daní. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | TASR