Národný vlakový dopravca sa chce poistiť za 1,4 milióna eur
19 | 08 | 2020 I SITA

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., (ZSSK) si chce poistiť všeobecnú zodpovednosť za škodu a zodpovednosť za prevádzku osobnej dopravy na roky 2021 a 2022 za odhadovanú hodnotu 1,415 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).


Zákazku na poistné služby na dva roky plánuje zadať cez rokovacie konanie s predchádzajúcou výzvou na súťaž. Vyplýva to z vyhláseného verejného obstarávania zverejneného vo vestníku.

"Predmetom tejto zákazky je neživotné poistenie vo vzťahu k relevantným odvetviam poistenia zodpovednosti za škodu, ktorá vznikla iným fyzickým a právnickým osobám na veci a zdraví v súvislosti s poskytovaním dopravných služieb v osobnej doprave na železničnej dráhe vo vnútroštátnej a medzinárodnej preprave, ako aj poistenie zodpovednosti za environmentálnu škodu a poistenie kybernetických rizík, vrátane osobných údajov," uviedla ZSSK.

Cena nie je jediným kritériom výberu pri vyhodnotení ponúk, pričom všetky kritériá sú uvedené len v súťažných podkladoch k zákazke. Záujemcovia môžu požiadať o účasť na verejnom obstarávaní do 16. septembra.

"Nasral som kopu ľudí," píše Matovič
Premiér si definitívne prestal dávať servítku pred ústa. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza