Heger by mal budúci týždeň rokovať so zdravotnými poisťovňami o výpadkoch
19 | 08 | 2020 I TASR

Minister financií Eduard Heger (OĽANO) by mal na budúci týždeň rokovať so zdravotnými poisťovňami, ktoré pre krízu spôsobenú novým koronavírusom očakávajú výpadok na zdravotnom poistení vo výške viac ako 216 miliónov eur.


Heger konkrétne sumy neuviedol, je však rád, že odhadovaný výpadok je nižší, ako sa pôvodne predpokladalo. Doplnil, že v rozpočte je vytvorená rezerva a verí, že bude postačujúca.

Ministerstvo zdravotníctva pred pár dňami potvrdilo, že komunikuje s rezortom financií o možných dodatočných zdrojoch pre systém verejného zdravotného poistenia, aby bola zabezpečená zdravotná starostlivosti v plnom rozsahu.

Kolíková navrhuje, aby majetky sudcov preveroval nový aparát pri Súdnej rade
Majetkové previerky sudcov by po novom mohol vykonávať nový aparát pri Súdnej rade SR. Na tlačovej konferencii o tom v stredu informovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | SITA


Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) je veľmi dôležité dofinancovať výpadok čo najpresnejšou sumou. Podotkol, že pokiaľ sa do systému doleje viac financií, odzrkadlí sa to vo vyšších ziskoch súkromných poisťovní. Skonštatoval, že systém verejného zdravotného poistenia nie je dobre nastavený.

"Nemáme ho tak nastavený, že zisky by sa nemali generovať, ale verejné zdravotné poistenie by sa malo presúvať do ďalších rokov. Musíme veľmi obozretne dofinancovať systém verejného zdravotného poistenia tak, aby sme mali čo najmenšie škody," dodal.