Nie je dôvod niečo meniť, hovorí Hlas – SD o odluke cirkví od štátu
18 | 08 | 2020 I SITA

Strana Hlas – sociálna demokracia expremiéra Petra Pellegriniho považuje súčasný stav postavenia a financovania cirkví za vyvážený a nie je dôvod niečo na ňom meniť.


Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa strany Hlas – sociálna demokracia Patrícia Medveď Macíková v súvislosti so zámerom strany Sloboda a Solidarita (SaS) presadiť odluku cirkvi od štátu.

Strana SaS a jej líder Richard Sulík by sa mali v prvom rade sústrediť na to, ako pomôcť slovenskej ekonomike a ľuďom, aby nestratili zamestnanie a sociálne istoty. V tejto oblasti vládna koalícia zjavne zlyháva a preto nastoľuje témy, ktoré majú odvrátiť pozornosť verejnosti od jej koaličných káuz a neschopnosti riadiť štát,“ uviedla strana Hlas – sociálna demokracia.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) označil návrh SaS za prvoplánový marketing. „Spôsob, kedy SaS akúkoľvek cirkev (ako spoločenstvo veriacich), vyhlási najprv de facto za príživníkov, je najhorší možný spôsob ako poctivú diskusiu začať ... až mám pocit, že ani nejde o odluku samotnú, ale prvoplánový marketing využívajúci najprízemnejšie pudy,“ napísal dnes Matovič na sociálnej sieti.

Odmeny pre pracovníkov v prvej línii dostanú aj lekári, vyhlásil premiér
Finančné odmeny určené pre pracovníkov, ktorí po vypuknutí pandémie pracovali v rizikovom prostredí, sa majú týkať všetkých zdravotníkov, ktorí pracovali v tzv. prvej línii, vrátane lekárov. Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | TASR