Diplomatické ambasády v Kábule zasiahol raketový útok počas mierových rozhovorov s Talibanom (VIDEO+FOTO)
18 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Do hlavného mesta Afganistanu dopadlo niekoľko rakiet počas útoku, ktorého cieľom mala byť podľa všetkého oblasť diplomatických zastupiteľstiev, v ktorej sa nachádzajú ambasády. Pri útoku bolo zranených najmenej 10 ľudí, informuje portál RT.


"Niekoľko rakiet bolo vystrelených z dvoch vozidiel," uviedol v utorok hovorca ministerstva vnútra Tariq Arian.

Fotografie a videá ukazujú oblaky čierneho dymu stúpajúce z okresu, pričom v diaľke môžete počuť veľký hluk. Zamestnanci na veľvyslanectvách boli počas útoku rýchlo presunutí do bezpečných priestorov. Podľa nepotvrdených správ miestnych médií jedna z rakiet pristála v prezidentskom paláci.





Nie je jasné, či niekto prevzal zodpovednosť za útok, ktorý prišiel deň pred tým, ako štát oslávil Deň nezávislosti.

Raketový útok prichádza uprostred úsilia Kábulu o zabezpečenie formálneho mieru s Talibanom. Minulý týždeň afganská vláda prepustila desiatky „ťažkých“ väzňov Talibanu, čo sa považovalo za predpoklad pre pokrok v mierových rokovaniach.

Bielorusko bude viesť vojenské cvičenia na svojich západných hraniciach počas masových povolebných protestov
Minsk uviedol, že bude viesť rozsiahle vojenské cvičenia na bieloruských hraniciach s Poľskom a Litvou. Cvičenia budú zamerané najmä na protivzdušnú obranu, pričom sa konajú uprostred masových demonštrácii kvôli sporným prezidentským voľbám,... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Marek Molnár