Väčšina Slovákov si myslí, že zdravotníctvo je nedostatočne financované a nefunguje dobre
17 | 08 | 2020 I SITA

Traja zo štyroch Slovákov si myslia, že slovenské zdravotníctvo je nedostatočne financované. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu agentúry MN Force, ktorý iniciovala zdravotná poisťovňa Union.


Takmer rovnaký počet ľudí sa vyjadril, že je tento sektor nedostatočne financovaný a je potrebné v ňom prijať zmeny. Takmer polovica respondentov v prieskume uviedla, že pri výbere zdravotnej poisťovne je pre nich dôležité, aby sa s ňou nespájali škandály a kauzy, a 44 % deklarovalo, že je rovnako dôležité, aby poisťovňa spravovala peniaze transparentne.

Zároveň podľa prieskumu iba 13 % Slovákov verí, že štátna poisťovňa hospodári s verejným zdravotným poistením lepšie ako súkromné poisťovne. Drvivá väčšina respondentov (81 %) si myslí, že žiadna zdravotná poisťovňa na Slovensku by sa nikdy nemala dostať do straty.

Práve zlé hospodárenie poisťovní s peniazmi je top dôvod, pre ktorý Slováci uvádzajú, že by určite zmenili poisťovňu (54 %). „Potvrdilo sa nám, že verejnosť vyžaduje väčšiu transparentnosť v sektore, o ktorej bude dôležité diskutovať aj pri zostavovaní nového štátneho rozpočtu,“ uviedla k prieskumu zdravotná poisťovňa Union.

Remišová urobila s Fun rádiom chybu, bude to musieť rýchlo napraviť, tvrdí Boris Kollár
Boris Kollár upozorňuje, že ministerka V. Remišová bude musieť svoj „nezmyselný“ krok vziať späť. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | TASR