S letnými školami rátame do budúcna, chceme do nich investovať viac, tvrdí Gröhling
17 | 08 | 2020 I TASR

Letné školy sa rozbehli veľmi dobre, do viac ako 250 škôl na Slovensku sa počas prázdnin prihlásilo takmer 8500 žiakov, ktorí ich päť dní v týždni dobrovoľne navštevujú.


Konštatoval to pre TASR v pondelok pri svojom výjazde do Banskej Bystrice minister školstva Branislav Gröhling (SaS), ktorý navštívil letnú školu v Krupine - Základnú školu Eleny Maróthy Šoltésovej.

"Letné školy budeme podporovať aj počas budúcich prázdnin. Chceli by sme ich rozširovať na celé dva mesiace a vytvárať rôzne iné moduly, aby to nemuseli byť iba týždne. Chceme do toho investovať výraznejší balík financií," zdôraznil minister.

Za Pellegriniho vlády využívali ministerstvá predražené služby, tvrdí Matovič
Za vlády Petra Pellegriniho využívali ministerstvá niekoľkonásobne predražené služby. Na dnešnej tlačovej konferencií o tom informovali predseda vlády Igor Matovič a minister životného prostredia Ján Budaj (obaja OĽaNO). Podľa premiéra platilo... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | SITA


Podľa neho, ak mladí ľudia chcú prísť počas letných prázdnin do školy a učiť sa aj inými metódami vzdelávania, má to jeho podporu. Letné školy sa začali od 10. augusta a potrvajú až do konca tohto mesiaca. Žiakom majú pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku koronakrízy.

Rezort školstva vyčlenil na projekt letných škôl 500.000 eur, pričom podporil 244 projektov. Školy sú dobrovoľné a zúčastniť sa ich môžu žiaci nultého až deviateho ročníka.