Pri útoku islamistov na hotel v Mogadiše zomrelo najmenej 5 civilistov (VIDEO)
17 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Islamskí militanti zaútočili na hotel v somálskom hlavnom meste Mogadišo, pričom zahynulo najmenej päť ľudí, informuje portál RT.


V nedeľu sa v miestnych médiách objavili správy o útoku. Niekoľko videí, ktoré sa rozšírili po internete, ukazujú prach a dym stúpajúci z hotela Elite v Mogadiše, zatiaľ čo v pozadí môžete počuť streľbu.



Videá boli natočené z diaľky od hotela, takže je ťažké povedať, čo sa presne stalo.



Najprv útočníci odpálili bombu v aute, čím prelomili priestory hotela a potom naňho zaútočili. Niektoré médiá pripisovali vinu Al-Shabaab - tvrdej islamskej militantnej skupine, ktorá má väzby na Al-Káidu.

„V blízkosti hotela boli zabití a zranení civilisti, ktorí len prechádzali okolo. Medzi mŕtvymi je jeden z riaditeľov ministerstva informácii,“ uviedla štátna tlačová agentúra SONNA s odvolaním sa na hovorcu ministerstva informácií Ismaila Mukhtara Omara.



Pri útoku bolo zranených najmenej 28 ľudí, uviedli miestne médiá s odvolaním sa na záchrannú službu.

"Doteraz sme potvrdili, že zahynulo sedem ľudí, z toho dvaja útočníci, dvaja mladí riaditelia a traja civilisti," uviedol Omar pre agentúru Reuters.

Hotel bol napadnutý piatimi bojovníkmi, z ktorých jeden na začiatku útoku odpálil bombu v aute. Iní boli zabití počas zdĺhavého boja proti bezpečnostným silám.

Idilickú pláž v Belgicku zmenili výtržníci na bojisko
Už štvrtú osobu na hranici plnoletosti zatkla belgická polícia po tom, ako mladíci s pôvodom v niektorej z krajín Afriky (ešte sa vyšetruje) rozpútali na obľúbenej pláži mesta hotové peklo. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Ivan Brožík