Prezident Portugalska zachránil dve topiace sa ženy (VIDEO)

Urobil to, čo by spravil každý dobrý plavec. Videl z pláže problém vo vode a zakrauloval k topiacim sa ešte skôr, ako dorazila ochranka na vodnom skútri.


Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa bol jedným zo záchranárov, ktorí poskytli účinnú pomoc dvom topiacim sa ženám v mori. Tie spadli z prevráteného člna do vody. Informoval o tom deník La Vanguardia, na ktorý sa odvolávajú v správe Lidovky.cz.



Incident se odohral v juhoportugalskom regióne Algarve, kde sedemdesiatjedenročný prezident trávil časť svojej dovolenky. Hlava Portugalska takto obchádza tradičné letoviská v krajine, aby aj touto formou podopril domáci cestovný ruch, ktorý, ako všade na svete, mimoriadne poškodila pandémia.

Marcelo Rebelo de Sousa je dlhoročný portugalský politik, bývalý poslanec parlamentu, profesor práv, politický komentátor a novinár, ktorý od 9. marca 2016 zastáva funkciu prezidenta Portugalska. Študoval právo na Lisabonskej univerzite, bol vynikajúcim študentom. Po Karafiátovej revolúcii v roku 1974 spoluzakladal Sociálnodemokratickú stranu.

"Portugalsko je inšpirujúce. V oblasti cestovného ruchu a výstavby infraštruktúry sa máme čo učiť", myslí si Danko
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa spolu s parlamentnou delegáciou počas oficiálnej návštevy Portugalskej republiky stretol s predsedom Republikového zhromaždenia Eduardom Ferrom Rodriguesom. Cieľom ich rokovania bolo... Čítať ďalej
27 | 01 | 2020 | SITA