Idilickú pláž v Belgicku zmenili výtržníci na bojisko
17 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Už štvrtú osobu na hranici plnoletosti zatkla belgická polícia po tom, ako mladíci s pôvodom v niektorej z krajín Afriky (ešte sa vyšetruje) rozpútali na obľúbenej pláži mesta hotové peklo.


Ďalším aktérom, ktorého už zadržala polícia, je 18 ročná osoba z Bruselu. Na portáli brf.be o tom informovali miestne úrady.


Zadržaných obvinili z úmyselného napadnutia a ozbrojenej vzbury. Z troch podozrivých, proti ktorým už boli vydané zatýkacie rozkazy, bude jedna za určitých podmienok prepustená na vyšetrovanie na slobode. Prokurátor sa však odvolal, takže aj tento podozrivý zostáva zatiaľ vo väzení. V skupine zatknutých je aj jeden maloletý, polícia výtržníkov identifikovala podľa videa, ktoré zaznamenávala počas udalosti. Mladistvý sa dostane do starostlivosti belgického súdu pre neplnoletých.

K plážovej vojne došlo ešte v sobotu, keď bolo mestečko preplnené turistami. Zámienkou na ňu boli výčitky kvôli hlasnej hudbe, ktorá zjavne mnohým turistom nevyhovovala. Po slovnej výmene začali vzduchom lietať plastové stoličky a slnečníky, došlo ja na pästné súboje.



Výtržníci ignorovali výzvy policajtov (situáciu zaznamenáva vyššie policajné video, zverejnené na sieti Youtube.com)  na upokojenie sa, ale po privolaní posíl potom ozbrojené zložky pláž spacifikovali a vyprázdnili. Miestne úrady zvažujú, že vzhľadom na to, čo sa stalo a s cieľom zachovať pokojn renomé kúpeľného mestečka zavedú zákaz jednodňovej turistiky.

Blankenberge je mesto v Belgicku, ležiace na pobreží Severného mora vo Flámskom regióne v provincii Západné Flámsko. Malebné a donedávna pokojné.

Víkendové násilie V USA prinieslo 4 mŕtvych a 15 zranených
Policajný komisár Danielle Outlaw označil ozbrojené násilie za „rušivé“ a „deprimujúce“ Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Mário Martinka