Väčšina nových prípadov COVID-19 sú kontakty z podchytených ohnísk
15 | 08 | 2020 I TASR

V prípade väčšiny nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 ide o kontakty už potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.


Priblížil, že sa to týka známeho ohniska rodinných osláv v pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne. "Rovnako ide aj o importy zo zahraničia a identifikované sú aj sporadické prípady ochorenia COVID-19. V niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie," doplnil ÚVZ SR.

Epidemiológovia naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov pozitívne testovaných osôb, nariaďujú im izoláciu a zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19. Zároveň sa odber klinických vzoriek realizuje aj u suspektných osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb.

V piatok (14. 8.) na Slovensku pribudlo 54 prípadov nákazy novým koronavírusom. Najviac pozitívne testovaných zaznamenali v okresoch Bratislava (12), Trenčín (9), Prešov (4), Dunajská Streda (4), Bánovce nad Bebravou (3), Senec (3).

Na Slovensku pribudlo v piatok 54 prípadov nákazy novým koronavírusom
V piatok (14. 8.) na Slovensku pribudlo 54 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkový počet doteraz identifikovaných pozitívnych vzoriek stúpol na 2855. Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | TASR