Obyvatelia Komárna i okolitých obcí zostali po havárii potrubia bez vody
15 | 08 | 2020 I TASR

Obyvatelia Komárna a okolitých obcí zostali v piatok (14. 8.) popoludní bez vody. Dôvodom bola havária na hlavnom potrubí vodovodu, ktorá spôsobila prerušenie dodávky pitnej vody nielen v celom Komárne, ale aj v obciach Iža, Patince, Marcelová, Radvaň, Virt a Moča.


Podľa vyjadrenia riaditeľa spoločnosti KOMVaK – Vodárne a kanalizácie mesta Komárna Patrika Rumana dostala vodárenská spoločnosť v piatok popoludní viacero hlásení od obyvateľov celého okresu, že nemajú vodu. „Naši zamestnanci okamžite identifikovali haváriu pri vodárenskej veži v Komárne na Petöfiho ulici, kadiaľ vedie hlavné prívodné vodovodné potrubie. Pre haváriu na ňom prišli ľudia v celom Komárne a okolí o vodu, pretože tlak v samotnom potrubí vody poklesol na nulu, potrubia sa v celom meste vyprázdnili,“ informoval Ruman.

Vodári sa následne usilovali dočerpať vodu, pomalým spôsobom natlakovať systém, a to tak, že obce na západ, čiže Nová Stráž, Zlatná, Zemianska Olča, boli okamžite prepojené na vodovod z Gabčíkova. „Uzatvorili sme vodovod pri Novej Stráži, tak sme mohli natlakovať vodovodné potrubie v Komárne a dostať tak drvivej väčšine obyvateľov do domácností vodu,“ informoval Ruman. V sobotu v skorých ranných hodinách začali pracovníci vodární s výkopovými prácami a odstraňovaním havarijnej situácie.

Výstavba štátnych nájomných bytov môže podľa Kollára začať po zmene stavebného zákona
Výstavba štátnych nájomných bytov by sa mala začať po schválení zmien stavebného zákona na jeseň tohto roka. Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | SITA