V druhom kvartáli pracovalo takmer o 40-tisíc ľudí menej
14 | 08 | 2020 I SITA

Pokles zamestnanosti na Slovensku sa v druhom kvartáli tohto roka prehĺbil.


Kým v prvom štvrťroku počet pracujúcich medziročne klesol o 0,5 %, v druhom kvartáli už išlo o pokles o 2,6 %. Ako ďalej informoval Štatistický úrad SR, zamestnanosť v apríli až júni tohto roka podľa rýchleho odhadu štatistikov dosiahla 2,39 mil. osôb.

Oproti prvému kvartálu tak pracovalo o 38,5-tisíca ľudí menej. Po očistení o sezónne vplyvy sa celková zamestnanosť v druhom štvrťroku tohto roka medziročne znížila o 2,3 % a oproti prvému štvrťroku tohto roka o 1,1 %.

Rýchly odhad zamestnanosti štatistici na základe ďalších dostupných štatistických a administratívnych údajov spresnia, doplnia o štruktúry jednotlivých ukazovateľov a publikujú 4. septembra tohto roka.

"Upozorňujeme, že vzhľadom na súčasnú výnimočnú situáciu v súvislosti s Covid-19 môžu byť údaje revidované vo vyššej miere ako býva zvykom. Dôvodom je vyšší podiel odhadov spôsobený obmedzením dostupnosti informácií zo zdrojov údajov," uviedol Štatistický úrad SR.

Vysokoškoláci vyzývajú rezort školstva, aby viac podporil sociálne slabších študentov
Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzýva ministerstvo školstva, aby pripravilo systém podpory študentov zo zlých socio-ekonomických pomerov. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | SITA