Rozstrieľané a rozštvrtené telá zakopali v ilegálnom hrobe v Maďarsku (video)
14 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Slovensko-maďarský policajný tím vyriešil 4 roky starú úkladnú vraždu.





Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry spoločne s príslušníkmi maďarskej policajnej súčasti ORFK Budapešť v rámci medzinárodného vyšetrovacieho tímu za účasti zástupcov Generálnej prokuratúry Maďarska a Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR pod krycím názvom „Legenda“ objasnili prípad dvojnásobnej úkladnej vraždy občanov SR Štefana J. a jeho družky Enikö P.

Obaja boli zastrelení vo februári 2016 v budapeštianskom byte. Páchatelia do nich viackrát strelili a potom ich rozštvrtili. Takto zohavené telá zakopali v lesíku v ilegálnom hrobe. Polícia telá objavila v júli 2018, totožnosť zavraždenej dvojice potvrdila analýza DNA. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Podľa zistení polície motívom úkladnej vraždy malo byť získanie majetku. Od roku 2014 bol na Štefana J. vydaný Európsky zatýkací rozkaz pre násilnú trestnú činnosť a mal si odsedieť osem rokov.

Zamestnanci podľa odborov odmietajú úvahy o zmrazení minimálnej a zavedení štartovacej minimálnej mzdy
Zamestnanci z východného Slovenska odmietajú úvahy o zmrazení minimálnej mzdy, zavedení štartovacej minimálnej mzdy a regionálnej minimálnej mzde. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | SITA


Obvineniu už čelia Zsolt H. (41-ročný), občan Maďarska, ktorý je vo výkone trestu v Maďarsku za inú násilnú trestnú činnosť. Ďalej Norbert K. (42-ročný), občan Slovenskej republiky, ktorý bol zadržaný v rámci akcie Legenda 24.07.2020 a teraz sa nachádza vo výkone väzby v Maďarsku.

"Počas akcie Legenda policajti vykonali aj štyri domové prehliadky a zaistili veci dôležité pre trestné konanie. Aktuálne policajti NAKA preverujú aj možné spáchanie ďalších skutkov násilnej povahy zo strany obvinených tak na území Slovenskej republiky, ako aj v Maďarsku," informuje ďalej polícia.

V priloženom videu si môžete pozrieť zadržanie jedného z obvinených, prehliadky priestorov a na záver aj činnosť policajtov na mieste zakopaných tiel.



 

Pri zrážke troch áut v okrese Rimavská Sobota sa zranili tri osoby (foto)
Tri osoby sa zranili pri zrážke troch áut v katastri obce Stránska v okrese Rimavská Sobota. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | SITA