Most Lafranconi bude mať väčšiu kapacitu, pribudne plnohodnotný tretí pruh v smere do Mlynskej doliny
14 | 08 | 2020 I SITA

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) zvýši kapacitu na bratislavskom Moste Lafranconi na diaľnici D2. Zmenou dopravného značenia vytvorí plnohodnotný tretí jazdný pruh v smere do Mlynskej doliny.


Ako v piatok informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková, kolóny vznikajúce popoludní na Moste Lafranconi z dôvodu zaraďovania sa vozidiel idúcich od Einsteinovej ulice smerom do Mlynskej doliny, by sa mali výrazne zmierniť.

NDS v minulosti takéto riešenie na Moste Lafranconi zaviedla v opačnom smere jazdy - do Petržalky. Zmena trvalého dopravného značenia podľa diaľničiarov prinesie väčšiu priepustnosť a plynulosť dopravy na moste. "Úpravu zrealizujeme osadením trvalých dopravných značiek a vodorovným dopravným značením vytvoríme tri jazdné pruhy. Priebežné pripájacie pruhy tak spojíme do tretieho jazdného pruhu," priblížila Žgravčáková.

Dodnes ma nikto nekontaktoval vo veci kauzy L. Kyselicu, tvrdí Pellegrini
Expremiéra a podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho (nezaradený) dodnes orgány činné v trestnom konaní nekontaktovali vo veci kauzy bývalého štátneho tajomníka na ministerstve vnútra Lukáša Kyselicu. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | TASR


Tretí pruh bude vedený až po odbočenie smerom na Patrónku či Karlovu Ves. Dopravné značenie budú diaľničiari meniť v nočných hodinách, aby dopravu obmedzili čo najmenej. "S prácami začíname v noci z piatka (14. augusta) na sobotu (15. augusta) a ukončené budú v polovici budúceho týždňa," poznamenala hovorkyňa NDS.

Dopravné parametre zlepšia aj v mieste pripájania sa z Bratskej ulice na diaľnicu D2 smerom do Ružinova, respektíve do Žiliny. "V tomto prípade vytvoríme samostatný pruh pre D2 a D1. Úprava dopravného značenia sa dotkne aj napojenia cesty I/61 od hraničného priechodu Berg na diaľnicu D2," dodala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.