Facebook zmazal video Mariana Kotlebu
14 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Prvýkrát Facebook zakázal video niektorého zo slovenských politikov.


Facebook zmazal video, v ktorom sa predseda ĽSNS Marian Kotleba prihováral voličom na tému koronavírusu. Informoval o tom portál zive.sk. Kotleba vo videu spochybňoval jeho koronavírusu a tvrdil, že „vymyslená pandémia“ je zneužívaná na to, aby ľudia „rýchlym tempom prichádzali o svoje slobody“.

Video bolo zverejnené ešte koncom júla a sociálna sieť ho zmazala po otázke redakcie Živé.sk, ktorá zisťovala, či je v súlade s jej pravidlami pre boj proti dezinformáciám súvisiacim s koronavírusom.

Kotleba vo videu napríklad tvrdil, že koronavírus vznikol „ako výsledok cieľavedomej ľudskej činnosti“ a vypustený bol úmyselne alebo omylom. Ďalej podľa zive.sk zavádzajúco porovnával čísla prípadov týkajúcich sa ochorenia Covid-19 so štatistikami bežnej chrípky a opakoval nezmyselné tvrdenie, že nosením rúška „svoj organizmus otravujeme CO2“. „Nenechajte sa šikanovať, nenechajte sa klamať, nenechajte zo seba robiť ovce,“ dodal v závere.

Podľa zive.sk však predseda ĽSNS nikoho vyslovene nevyzýval, aby nenosil rúško alebo aby ignoroval nariadenia vlády a zodpovedných orgánov. „Taktiež doslovne nepovedal, že koronavírus, respektíve ochorenie Covid-19 neexistuje. Napriek tomu ale sociálna sieť po posúdení obsahu videa zasiahla,“ píše zive.sk.

Mazurek si odmietol dať v banke „náhubok“. Pracovníčku, ktorá ho vyhodila, chcú odmeniť
Poslanec národnej rady Milan Mazurek sa vybral do banky, ale nič nevybavil. Kvôli neochote dať si ochranné rúško ho zamestnankyňa z pobočky vypoklonkovala. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | Natália Sollárová