Britská vláda odstránila z oficiálnych údajov 1,3 miliónov testov kvôli údajnému „dvojitému započítaniu“
14 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Britská vláda opäť zrevidovala údaje týkajúce sa pandémie Covid-19 a tentoraz odstránila z oficiálnych údajov približne 1,3 milióna koronavírusových testov, pričom uviedla, že zrejme šlo o „dvojité započítanie“, informuje portál RT.


V aktualizácii Covid-19 uverejnenej v stredu vláda Spojeného kráľovstva nielen že znížila číslo „uskutočnených testov“, ale úplne prerušila metriku, čo ešte viac zmiatlo už tak pochybný systém testovania.

„V metrike sprístupnených testov bola vykonaná úprava o 1 308 071 testov," uvádza sa v správe, v ktorej sa tiež zdôrazňujú prípady „dvojitého započítania“ testov, ktoré boli uskutočnené od 14. mája do 12. augusta.

Tento problém bol prvýkrát potvrdený 6. júla, ale nepresné údaje boli odstránené až 12. augusta. Až 1,3 milióna testov zahŕňa osobné testy uskutočnené mimo nemocníc prostredníctvom obchodných spoločností, testov vykonaných v starobincoch a samoobslužných domácich testovacích súprav zasielaných poštou.

Rusko prijíma objednávky z celého sveta na miliardu dávok vakcíny proti Covid-19
Celkom dvadsať krajín z Latinskej Ameriky, Blízkeho východu a Ázie už požiadalo o dávky prvej ruskej vakcíny proti koronavírusu, ktorej existenciu ruský prezident Vladimir Putin osobne potvrdil. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Tieňový minister zdravotníctva Justin Madders uviedol, že údaje o testovaní v Spojenom kráľovstve sú „hore nohami“ a dodal, že tento krok bol „najnovším fiaskom v dlhej rade chaotických zlyhaní vlády pri testovaní“.



„Skutočne je to najneužitočnejšia a najskorumpovanejšia vláda, akú som kedy videl,“ prehlásil návrhár videohier Mike Dailly. Iní sa pýtali, či Spojené kráľovstvo niekedy malo vo svojej histórii „nekompetentnejšiu“ vládu.

Televízny hostiteľ Piers Morgan taktiež vyjadril svoje zdesenie nad súčasnou situáciou, aj keď o niečo jednoduchšie. "Prosím, čo?," spýtal sa Morgan.



Podľa nedávneho prieskumu Národnej zdravotnej služby Spojeného kráľovstva má vieru vo vládu iba jeden z piatich najvyšších predstaviteľov verejného zdravotníctva v Anglicku.

Ruské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že Covid-19 je oveľa nebezpečnejší ako akékoľvek možné vedľajšie účinky prvej vakcíny
Riziká, ktoré predstavuje koronavírus, sú oveľa závažnejšie ako akékoľvek možné vedľajšie účinky novej vakcíny, uviedlo ruské ministerstvo zdravotníctva, pričom odmietlo tvrdenia, že vývojový proces bol urýchlený, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Marek Molnár