Najlepšie zábavné parky v Európe podľa rebríčka Travelcircus
13 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Hľadáte vzrušenie? Nemecký cestovný portál preskúmal, ktoré zábavné parky na starom kontinente sú tento rok najatraktívnejšie. Informáciu priniesli Die Presse.


Sloboda, neviazanosť a predovšetkým nekonečná zábava. Napríklad počas jazdy na horskej dráhe, alebo vysoko nad mestom na ruskom kolese. Po týždňoch sociálnej izolácie sa zdá byť atraktivita atrakcií ešte atraktívnejšia. Vzhľadom na to cestovný portál Travelcircus popísal 175 najpopulárnejších zábavných parkov v Európe pod mikroskop a vybral spomedzi nich 25 najlepších.

Rozhodovali také kritériá ako zábavný faktor, hodnota za peniaze s prihliadnutím na ponúkané atrakcie, počet návštevníkov za rok, hodnotenie Google a počet príspevkov na Instagrame, ktoré možno nájsť s príslušným hashtagom.

Za každý z piatich faktorov bolo možné získať 5 bodov, celkovo teda maximálne 25 bodov. Víťazom skúmaných zábavných parkov je Europapark v nemeckom Ruste, presnejšie v trojuholníku Nemecka, Francúzska a Švajčiarska.



Získal 21,76 bodov v celkovom rebríčku - a od svojho otvorenia v roku 1975 to ani zďaleka nebolo jeho prvé ocenenie. S viac ako 100 atrakciami Europark priťahuje každoročne niekoľko miliónov ľudí a je považovaný za najnavštevovanejší zábavný park v nemecky hovoriacich krajinách.

Lovec UFO tvrdí, že v Južnej Karolíne objavil „mimozemské podzemné základne“
Samozvaný expert na UFO Scott Waring tvrdí, že objavil vchody do piatich rôznych podzemných základní v Južnej Karolíne. Podľa neho údajné základne majú tajné chodby, ktoré vedú k moru. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Hoci v rebríčku Travelcircus až na druhom mieste, Disneyland Paris je na prvom mieste v zozname návštevníkov v celej Európe. Podľa hesla „Kde sa mágia stane skutočnou“, po nútenej prestávke súvisiacej s koronou, od 15. júla, sa možno znova stretnúť so svojimi detskými hrdinami, baviť sa s Mickey Mouseom and Co., vžiť sa do postavičky princeznej, alebo si “iba” vychutnávať rozjarené detské oči. Ale samozrejme môžete tiež uhasiť túžbu po adrenalíne - napríklad na horskej dráhe s rôznymi slučkami alebo na Freefall Tower.

https://www.instagram.com/tv/CCqwvYJoInd/?utm_source=ig_embed

Na trojke je holandský park Efteling v provincii Noord-Brabant. Pôvodne ho otvorili v roku 1935 ako športový a turistický park a následne premenovali na rozprávkový les, kde dnes tí najmenší míňajú peniaze svojich rodičov- na celkovej ploche 72 hektárov.



 

Poradie s ďalšími zábavnými parkmi:

 

Top 1    Európsky park Rust,                                               Nemecko

Top 2   Disneyland v Paríži Marne-la-Vallée,                   Francúzsko

Top 3  Efteling Kaatsheuvel,                                             Holandsko

Top 4 Parque de Atracciones Tibidabo Barcelona,      Španielsko

Top 5 PortAventura World  Salou,                                   Španielsko

Top 6 Gardaland Castelnuovo del Garda,                      Taliansko

Top 7 Alton Towers Alton,                                                UK

Top 8 Blackpool Pleasure Beach Blackpool,                UK

Top 9 Brighton Pier Brighton,                                          Spojené kráľovstvo

Top 10 Energylandia Zator,                                             Poľsko

Top 11 Phantasialand Bruehl,                                        Nemecko

Top 12 Excalibur City Chvalovice,                                 Česká republika

Top 13 Tivoli Copenhagen Kodaň,                                Dánsko

Top 14 Mirabilandia Ravenna,                                       Taliansko

Top 15 Parc Asterix Plailly,                                             Francúzsko

Top 16 Leolandia Capriate San Gervasio,                   Taliansko

Top 17 Linnanmäki Helsinki,                                          Fínsko

Top 18 Hansa Park Sierksdorf,                                      Nemecko

Top 19 Heidepark Soltau,                                               Nemecko

Top 20 Paultonov park Romsey,                                   Spojené kráľovstvo

Top 21 Leogland Billund Billund,                                  Dánsko

Top 22 Le Pal Dompierre-sur-Besbre,                          Francúzsko

Top 23 Bavorský park Reisbach-Fellbach,                  Nemecko

Top 24 Holiday Park Hassloch,                                    Nemecko

Top 25 Dyrehavsbakken Klampenborg,                      Dánsko

Pozoruhodné je, ako masívne je zastúpené Nemecko svojimi zábavnými parkami v zozname 25 najlepších. Na druhej strane, Viedenský Prater nezostal v hanbe. Travelcircus tvrdí, že stále má čo ponúknuť. „Návštevníci najznámejšieho zábavného parku v Rakúsku majú k dispozícii štvornásobný počet jázd, ako je priemer v Európe,“ dáva like Prateru cestovný portál.

Antonio Banderas podviedol manželku s neuveriteľným počtom žien!
Po márnych a zúfalých pokusoch zachrániť osemnásťročné manželstvo hodila Melanie Griffithová so zlomeným srdcom uterák do ringu a rozviedla sa s milovaným manželom Antonio Banderasom. A mala k tomu dobrý dôvod - Banderas ju totiž podvádzal tak... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Rakúsko má vo svojich zábavných parkoch aj cenovú výhodu - je pod európskym priemerom 109 eur. Podľa analýzy platia v tejto krajine dvaja dospelí a dve deti okolo 95,33 eur. Naopak, v severnej Európe - a najmä v Nórsku - je návšteva zábavného parku drahá radosť. Štyri rodiny platia v priemere 150 eur za vstupné a parkovacie poplatky. V Poľsku a Grécku je to lacnejšie - okolo 70 eur za deň.

Mimochodom, rodinný park Neusiedlersee sa stal víťazom rakúskych zábavných parkov. Zábavné parky Európy po opätovnom otvorení nabiehajú na obvyklú prevádzku, ale samozrejme museli zaviesť určité obmedzenia a nariadenia.

Napríklad na návštevníkov sa vzťahujú povinné hygienické a dištančné predpisy, aby sa obmedzilo šírenie Covid-19, ako aj stále platí obmedzený počet návštevníkov, a tým aj špeciálne rezervačné postupy. Aj preto musia byť vstupenky zakúpené online v mnohých parkoch vopred a nedajú sa kúpiť príležitostne.

Netopier Bat si potreboval zdriemnuť - rovno na policajnej stanici
V Ludwigsburgu sa malý lietajúci cicavec prepašoval na policajnú stanicu, bol zjavne vyčerpaný. Tak si proste "schrupol" zavesený na vypínači. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Ivan Brožík