Mladiství v USA páchajú samovraždy! Môže za to liek proti akné, domnievajú sa rodičia
13 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Len 15-ročné dievčatá Annabel Wrightová a Courtney Morrisová spáchali tragickú samovraždu. Rodičia však vinu pripisujú lieku proti akné. Látka, ktorú liek obsahuje, totiž spôsobuje vedľajšie účinky. Medzi nimi boli aj samovražedné sklony. Lieky sa zložkou izotretinoín sú bežne ordinované aj na Slovensku.


Ako informuje portál Extra, Annabel zo Severného Yorkshiru bola úplne normálne dospievajúce dievča. V škole mala veľa priateľov a netrápili ju žiadne psychické problémy. Na začiatku mája minulého roka sa v podvečer učila na skúšku zo španielčiny a písala si so svojím priateľom.

Obaja boli v tú chvíľu nadšení, pretože spolu mali v lete odísť na rodinnú dovolenku do Španielska. Plánovanie dovolenky však vystriedala tragédia a hrôza! Rodičia našli svoju dcérku mŕtvu v izbe. Annabel však podľa všetkého nemala depresie. Otec aj matka sú tak presvedčení, že samovražedné pocity spôsobil liek Roaccutane, ktorý pomáha proti akné. Ten Annabel užívala posledných šesť mesiacov.

Hrdina z bohumínského pekla: Statočný sused zachránil ľudí z horiaceho bytu cez balkón!
Nebyť jeho hrdinského činu, v bohumínskom paneláku by pravdepodobne uhorelo ešte viac ľudí. Ide o jedného zo susedov, ktorému sa podarilo zachrániť troch mužov a jednu staršiu ženu. Pomohol im preliezť balkón a následne ich pustil do svojho bytu,... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


„Viem, že nás Annabel nechcela opustiť. Čokoľvek ju zasiahlo, prišlo ako prílivová vlna,“ domnieva sa matka zosnulej. Tá spoločne s manželom postupne zistila, že mnoho ďalších mladých ľudí v USA spáchalo samovraždu po tom, ako pravidelne užívali rovnaké liečivo.

Rovnaký osud stretol aj Courtney z amerického Idaha. V deň, kedy si rozhodla vziať život, odišla jej matka na výlet. Courtney však chcela zostať doma a dorobiť si školskú prácu. Tá neskôr počas dňa neodpovedala na matkine správy.

Otcovi sa vyhrážal a napadol ho, mladík skončil vo väzbe
Obvineniam z nebezpečného vyhrážania čelí 23-ročný mladý muž z Podbrezovej. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | SITA


„Mala milujúcu rodinu, dobrých priateľov, dobre sa učila v škole, športovala, nemala v minulosti žiadne trauma ani mentálne problémy,“ tvrdí jej matka.

Jednou z aktívnych zložiek Roaccutane je izotretinoín, čo je látka príbuzná vitamínu A. Vyvinutá bola v 80. rokoch švajčiarskou spoločnosťou Roche. Britská asociácia dermatológov dokonca uvádza, že deväť z desiatich pacientov vidí po užívaní lieku výrazné zlepšenie ich akné.

Izotretinoín je však spájaný s vážnymi vedľajšiemu účinky, ako je napríklad sexuálna dysfunkcia alebo samovražedné sklony. Spoločnosť Roche však stále popiera, že je látka zodpovedná za depresívne stavy jedincov.

Lovec UFO tvrdí, že v Južnej Karolíne objavil „mimozemské podzemné základne“
Samozvaný expert na UFO Scott Waring tvrdí, že objavil vchody do piatich rôznych podzemných základní v Južnej Karolíne. Podľa neho údajné základne majú tajné chodby, ktoré vedú k moru. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Ivan Brožík