Odvolanie Bíreša ešte agrorezort neprerokoval, no podľa Mičovského sa o ňom uvažuje
12 | 08 | 2020 I SITA

Odvolanie šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR (ŠVPS) Jozefa Bíreša z funkcie ešte agrorezort neprerokoval, ale uvažuje sa o ňom. Je to stále len jedna z možností.


Konštatoval to v stredu po rokovaní vlády minister pôdohospodárstva SR Ján Mičovský. Dôvodom na odvolanie Bíreša má byť podľa ministra veľa nespokojných hlasov ľudí z regiónov Slovenska na riadenie ŠVPS.

Webový portál Aktuality.sk v stredu informoval, že dlhoročný ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš by mal tento piatok skončiť vo funkcii.

"Pán Bíreš zatiaľ moju podporu má, no agrorezort prerokuje, čo ďalej. Ak zistíme, že výmena riaditeľa ŠVPS je nutná, pristúpime k nej. Zatiaľ však toto rokovanie nie je na programe dňa ministerstva. Doteraz teda ide len o únik informácií, ktoré nie sú založené na pravde," povedal v stredu Ján Mičovský.

Rezort práce podľa Krajniaka zmení legislatívu k pandemickým OČR, ak to bude potrebné
Ministerstvo práce a sociálnych vecí je pripravené zmeniť súčasnú legislatívu o poskytovaní pandemických OČR, ak to bude od začiatku septembra potrebné. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | SITA