Výlet s tragickým koncom: Stratených chlapcov našli potápači po niekoľkých dňoch
10 | 08 | 2020 I Natália Sollárová

Ďalšia smrť vo vode. Dvoch chlapcov, ktorí sa stratili počas pobytu v tábore v stredných Čechách, našli až po niekoľkých dňoch. Potápači v nedeľu vylovili ich telá z vody, pár stoviek metrov od kempu.


Mladí chlapci vo veku 15 a 16 rokov sa zastavili v letnom tábore Masaryk na Kutnohorsku, ktoré organizuje kresťanské združenie mládeže YMCA. Ako píše portál idnes.cz, podľa ich kamaráta si išli uplynulú stredu zaplávať do neďalekej rieky, ale už sa nevrátili. Od štvrtka po nich vyhlásili celoštátne pátranie. Do akcie sa zapojil aj vrtuľník s termokamerou a drony.

Podľa informácií idnes.cz prišli chlapci do areálu tábora sami. Jeho správca uviedol, že s nimi nemali nič spoločné. Pricestovali celí zmoknutí a neskôr jeden z trojice mládencov zavolal políciu, že sa mu nevrátili kamaráti. Boli bez sprievodu dospelého.

Tragicky zahynul mladý reprezentant Samuel Figur
Talentovanému športovcovi, ktorý bol dvojnásobným majstrom Slovenska, sa stal osudným skok do vody. Len 21. narodeniny mal osláviť 12. augusta. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Natália Sollárová


Podľa recepčného tábora išlo o „slušných chlapcov s dobrým vystupovaním“. Na miesto pobytu prišli vlakom s premočenými vecami a ubytovali sa v chatke, aby si ich mohli vysušiť. Nocľah im mala zarezervovať matka jedného z nich, píše ďalej idnes.cz.

Hoci všetci do poslednej chvíle dúfali, že sa chlapci vrátia, ich výlet skončil tragicky. Telá už bez známok života našla polícia v nedeľu za haťou pri obci Sobešín. Potápači a psovod preplávali trasu od kempu, z ktorého mládenci odišli k vode. Pátrali v dĺžke asi 7 kilometrov. Smutnú správu následne oznámili rodičom.

Príspevok českej polície na Twitteri:



Chlapec sa utopil v tábore. Smrť vo vode je často nenápadná (VIDEO)
Voda je v horúčavách veľkým lákadlom, spája sa však aj s rizikom. Júl sa ešte neskončil a už priniesol viacero tragédií. Utopenie je často tiché a rýchle, môže sa stať i v bazéne plnom ľudí. V prípade detí je druhou najčastejšou príčinou náhodných... Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Natália Sollárová