Opitý a sfetovaný vodič zrazil 15-ročné dievča a ušiel

Predbežným skríningovým vyšetrením zistili v organizme vodiča pozitívny nález látok extáza, marihuana, kokaín, metamfetamín.


Mladý 22-ročný vodič vozidla Mercedes Benz A200 zrazil na banskobystrickom sídlisku Fončorda 15-ročné dievča. Bol opitý a z miesta nehody ušiel. Je už v rukách polície. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

"Po predchádzajúcom požití alkoholu viedol vozidlo v smere od centra mesta do časti Fončorda, pričom na Ulici kapitána Nálepku nedal na priechode pre chodcov prednosť 15-ročnej chodkyni, dievčinu po náraze vymrštilo na kapotu vozidla, následne padla na cestu a utrpela ťažké zranenia. Vodič nezastavil, neposkytol jej pomoc a z miesta nehody ušiel," uvádza polícia.

Opitý mladík spôsobil dopravnú nehodu pri Bajči, z miesta ušiel (foto)
Policajti v Nitrianskom kraji vyšetrujú dopravnú nehodu, ktorú spôsobil 20-ročný muž. Nehoda sa stala počas uplynulého víkendu v nočných hodinách pri obci Bajč v okrese Komárno. Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | TASR


V krátkom čase ho policajti vypátrali. Pri dychovej skúške na alkohol mu namerali viac ako dve promile. Pre podozrenie z požitia inej návykovej látky ho vyzvali na odber biologického materiálu. Predbežným skríningovým vyšetrením zistili v jeho organizme pozitívny nález látok extáza, marihuana, kokaín, metamfetamín.

"Zarážajúce však je, že tento skutok spáchal napriek tomu, že za obdobný čin, ktorý spáchal pod vplyvom návykovej látky, mal už v predchádzajúcom období zákaz vedenia motorových vozidiel. V súvislosti s udalosťou polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutia pomoci," dodáva polícia na facebooku.

Hlina to Matovičovi naložil
"Populizmus naozaj nie je cesta," povedal k Matovičovmu neúspešnému predvolebnému ťahu s Počiatkovou vilou Alojz Hlina (KDH). Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič