India by mohla byť pre Britániu nový „kľúčový obchodný a investičný cieľ" namiesto Číny
10 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Očakáva sa, že obchod medzi Spojeným kráľovstvom a Indiou porastie, pretože britské podniky hľadajú alternatívy namiesto Číny, uviedla Britská obchodná rada (UKIBI), informuje portál RT.


Generálny riaditeľ spoločnosti Indian Group Jayant Krishna v rozhovore uviedol, že podniky v Spojenom kráľovstve sú veľmi ochotné podporovať indickú misiu „Aatmanirbhar Bharat“ (Nezávislá India).

"Spojené kráľovstvo a India začali skúmať príležitosti vychádzajúce z podnikateľských sentimentov na celom svete, aby preskúmali možnosti výrobného dodávateľského reťazca ako alternatívy k Číne," uviedol indický generálny riaditeľ.

Krishna poznamenal, že Spojené kráľovstvo má v Indii investície už dlhšiu dobu naprieč rôznymi odvetviami a táto krajina je čoraz atraktívnejšou ponukou pre podniky, ktoré chcú preskúmať alternatívne destinácie svojho globálneho dodávateľského reťazca. „Okrem toho sa podniky v Spojenom kráľovstve budú pozerať na Indiu ako na prírastkovú základňu pre výrobu, výskum a vývoj,“ dodal.

Čínske akcie technologických firiem padli po tom, čo Washington ohlásil sankcie
Globálne akcie si v pondelok udržiavali stabilitu, pretože investori očakávajú príchod významného stimulačného balíku v USA. Avšak akcie veľkých technologických skupín v Číne klesli už druhýkrát potom, čo Washington ohlásil sankcie zamerané na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Mário Martinka


Vedúci predstaviteľ vysvetlil, že medzi potrebami Indie a ponukou Spojeného kráľovstva existuje veľká reciprocita, pričom zdôraznil, že je veľmi pozitívne počuť, keď premiér Narendra Modi zdôrazňuje ústrednosť odvetví, ako sú výroba, infraštruktúra, energetika, farmácia, vesmír a globálna spolupráca. „Všetky tieto oblasti sú rozvinuté pre spoluprácu medzi Indiou a Spojeným kráľovstvom pri vytváraní Aatmanirbhar Bharat, ktorá je podložená silnými výsledkami v oblasti technológií a inovácií.“

Zdôraznil, že s tým, že Británia vytvorila nové obchodné vzťahy so svetom do roku 2021 a India sa etablovala ako hlavný globálny hráč, je juhoázijská krajina kľúčovou prioritou pre obchod a investície vlády a podnikov Spojeného kráľovstva.

Obchod medzi Spojeným kráľovstvom a Indiou dosiahol v rokoch 2019-2020 15,5 miliárd dolárov v porovnaní so 16,87 miliárd dolárov v predchádzajúcom fiškálnom roku.

Nesprávne navrhnutá a uponáhľaná vakcína proti Covid-19 by mohla spôsobiť infekciu, upozorňuje ruský virologický expert
Ruská vakcína proti Covid-19 by mohla byť nebezpečná a dokonca by mohla spôsobiť infekciu, ak by bola nesprávne navrhnutá, hovorí Alexander Chepurnov, bývalý vedúci laboratória vo Výskumnom stredisku pre virológiu a biotechnológiu, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Marek Molnár