Hlina to Matovičovi naložil
10 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

"Populizmus naozaj nie je cesta," povedal k Matovičovmu neúspešnému predvolebnému ťahu s Počiatkovou vilou Alojz Hlina (KDH).


"Pred touto vilou Igor Matovič pred voľbami hovoril, že bude patriť Slovenskej republike. Už to aj tak označoval. Je pol roka po voľbách, boli sme sa teda pozrieť, čo sa zmenilo," hovorí vo videopríspevku na sociálnej sieti Alojz Hlina.

Podľa neho nikde na schránke ani na zvončeku nie je nápis Slovenská republika. Podľa Hlinu je tak zrejmé, že vila stále patrí Jánovi Počiatkovi.

"Prídeme sem aj o rok zistiť, ako plní svoje predvolebné sľuby Igor Matovič. Populizmus naozaj nie je cesta," vyhlásil predseda KDH s tým, že určite si príde preveriť situáciu aj o rok.

 



 

Vila bývalého ministra financií a dopravy za stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Jána Počiatka vo francúzskom meste Cannes stála 3,2 milióna eur.

Počiatkova vila vo francúzskom meste Cannes stála podľa mimovládky 3,2 milióna eur
Vila bývalého ministra financií a dopravy za stranu Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Jána Počiatka vo francúzskom meste Cannes stála 3,2 milióna eur. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | SITA
mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS). Mimovládka podotkla, že cena, za ktorú si Počiatek kúpil prímorskú vilu, nebola doteraz jasná. Keď ju pred voľbami bol súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO) demonštratívne oblepiť plagátmi „Majetok Slovenskej republiky“, spomínal nejasne desiatky miliónov.

„Prišli sme sem symbolicky preto, lebo sme sa dozvedeli, že Počiatek si tu kúpil lukratívnu vilu v najlepšej štvrti v Cannes. Na ulici, kde domy stoja 20, 30, sto miliónov eur,“ hovoril vtedy Matovič vo videu. Počiatek cenu v reakcii odmietol zverejniť.

Podľa starších informácií týždenníka Trend polícia Počiatkov majetok naďalej preveruje. Exminister nie je dodnes z ničoho oficiálne obvinený.

Luxusnú chatu má aj Blanárov bývalý vicežupan
Firma SOAR, ktorá postavila za mimoriadne výhodných podmienok chatu v Terchovej bývalému žilinskému županovi Jurajovi Blanárovi (Smer-SD), sa podieľala aj na stavbe nehnuteľnosti patriacej jeho bývalému zástupcovi Jozefovi Štrbovi. Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Peter Haluza