Víťaz prezidentských volieb v USA je už podľa "amerického Nostradama" známy
09 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Americký profesor histórie Allan Lichtman správne predpovedal výsledky prezidentských volieb už od roku 1984. Odvtedy sa ešte ani raz nepomýlil, dokonca aj pri kandidatúre Al Gora mu treba uznať, že hoci celkové voľby prehral, vyhral ľudové hlasovanie, píše The New York Times



Kam sa na neho “hrabú” prieskumné agentúry! V podstate to už tento rok môžu zabaliť. Profesor sa nemýli.

Allan Lichtamn používa vlastný analytcký model, ktorý publikoval vo svojej knihe “Kľúče k Bielemu domu” a predpovede mu podľa tejto metódy zatiaľ stále vychádzajú. Pripomína však, že aj on sa vždy môže mýliť. “Sú tu sily, ktoré zasahujú mimo týchto kľúčov,“ upozorňuje profesor, pričom menuje napríklad potenciálne snahy o eliminovanie nespokojných voličov, možné zasahovanie Ruska do volieb v roku 2020 a ďalšie.

Podľa prieskumov verejnej mienky má Joe Biden už v tomto čase slušný náskok pred kandidujúcim prezidentom Trumpom, pripomína The New York Times. To, že by niektoré prieskumy dávali väčšie šance Trumpovi, asi naozaj netreba brať veľmi vážne. Historik Allan Lichtman sa ale nezvykne mýliť a spolu s ním aj vcelku dokonale vychádzajúca história jeho predpovedí.

Ropný priemysel daroval takmer miliardu dolárov na opätovné zvolenie Trumpa
Zdá sa, že americký ropný priemysel podporuje Trumpa viac ako Bidena pre znovuzvolenie v roku 2020, keďže daroval takmer miliardu dolárov do jeho kampane v porovnaní s iba 265 000 dolárov pre Bidenovu kampaň, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Podľa The New York Times Lichtman už v roku 1980 vyvinul prezidentský predpovedný model, ktorý so spätnou platnosťou fungoval aj pre celú 120 ročnú históriu amerických prezidentských volieb a ich výsledkov. Za posledných štyridsať rokov Lichtmanov systém úplne presne avizoval prezidentských víťazov, od Ronalda Reagana v roku 1984 až po Donalda Trumpa v roku 2016.



Vo hore uvedenom videu nás profesor Lichtman sprevádza jeho systémom, ktorý identifikuje 13 „kľúčov“, potrebných od brány do Bieleho domu. Každý kľúč si vyžaduje striktne jednoznačnú a jasnú odpoveď - správne/nesprávne. A ak dostanete šesť alebo viac nesprávnych, súčasný nájomník Bieleho domu končí.

Takže ešte raz - po použití Lichtmanovho”kľúča” je jasné, že víťazom prezidentských volieb by sa mal stať Joseph Robinette Biden Jr., JD, známy ako Joe Biden.Je to americký demokratický politik, ktorý pôsobil ako 47. viceprezident Spojených štátov a tiež ako senátor štátu Delaware.

Ako sa v Amerike pred štyrmi rokmi vynorili zvesti o Trumpovej tajnej dohode s Ruskom (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Iveta Machová