Rezidenciu izraelského premiéra Netanjahua v Jeruzaleme obklopila tisícka demonštrantov (VIDEO)
09 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Niekoľko tisíc demonštrantov v Jeruzaleme sa zhromaždilo pred rezidenciou predsedu vlády na ďalšom masívnom protivládnom proteste, keď Benjamin Netanjahu obvinil médiá z podnecovania ľavicových nepokojov, informuje portál RT.


Úrady uviedli, že na proteste sa zúčastnilo až 5 000 ľudí, zatiaľ čo izraelská televízia Channel 13 informovala, že na sobotnom nočnom zhromaždení, ktoré sa uskutočnilo v Jeruzaleme piaty týždeň po sebe, bolo až 15000 ľudí.

Demonštranti držali banery s heslami typu "váš čas je u konca" a "minister kriminality," demonštranti tiež požadujú, aby Netanjahu odstúpil kvôli obvineniam z korupcie a údajné nesprávne kroky počas krízy Covid-19.



Protest sa skončil bez tragického incidentu, aj keď na mieste boli nasadení policajti s cieľom zabrániť akýmkoľvek nepokojom, ako aj zabezpečiť, aby demonštranti „dodržiavali pokyny ministerstva zdravotníctva“, informoval portál Sputnika.



Medzitým Netanjahu opäť "zaútočil" na izraelské médiá a najmä Channel 13 kvôli jednostrannému pokrytiu protestov, pričom izraelský premiér uviedol: "Násilie demonštrantov je úplne ignorované, ako aj denné hrozby smrti proti mojej rodine. Toto všetko sa deje uprostred toho, kým bojujem za obnovu hospodárstva a poskytovanie finančnej pomoci izraelským občanom“.



Netanjahu bol minulý rok v novembri obvinený z podplácania, podvodu a porušenia dôvery verejnosti. Verejný hnev je tiež podporovaný prísnou bezpečnostnou blokádou, ktorá spôsobila nárast nezamestnanosti v krajine - zatiaľ čo prudké zrušenie obmedzení v máji viedlo k prudkému poklesu v prípadoch Covid-19. Mnoho ľudí zostalo bez finančnej pomoci, ktorá bola premiérom prisľúbená.

„Najsofistikovanejší tunel v histórii USA“? Americké úrady odhalili pašerácky tunel s vlastnou železnicou, ktorý je dlhý až 400 metrov (FOTO)
Americká imigračná a colná agentúra (ICE) tvrdí, že objavila technologicky najvyspelejší cezhraničný tunel v americkej histórii, pričom sa tiahne od Mexika do Arizony a mal byť využívaný na pašovanie osôb, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Marek Molnár