Stranu Za ľudí trápi vnútorná nejednota, myslí si Andrej Kiska
08 | 08 | 2020 I SITA

Za najbližších spojencov označil Kiska strany Progresívne Slovensko, Spolu, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a stranu Sloboda a solidarita (SaS).


Stranu Za ľudí trápi vnútorná nejednota. Na dnešnom sneme strany v Trenčianskych Tepliciach to vo svojom prejave povedal jej súčasný, dosluhujúci predseda Andrej Kiska. Bývalý prezident podotkol, že v strane sa vyskytuje niekoľko jednotlivcov, ktorý svojou aktivitou na sociálnych sieťach vyvolávajú dojem, že vnútri strany neexistuje demokracia ani vnútorná diskusia.

„Chcem požiadať tých pár jednotlivcov, aby nešírili o našej strane nepravidvý obraz a netrollovali naše skupiny. Každý môže slobodne povedať čokoľvek, ale odmietnime intrigy a pokusy rozvracania strany zvnútra,“ povedal v prejave Kiska. Podľa neho strana bude ďalej rásť len vtedy, ak budú jej členovia jednotní.

Nový predseda by mal podľa neho nastoliť v strane jednotu, ktorá bude dôležitá nielen pre získavanie voličov, ale aj rokovania s potenciálnymi politickými partnermi. Za najbližších spojencov označil Kiska strany Progresívne Slovensko, Spolu, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a stranu Sloboda a solidarita (SaS). Práve spoluprácu s inými stranami označil Kiska za prvú z výziev strany Za ľudí do budúcnosti. Za druhú považuje spoluprácu s ostatnými stranami v rámci vládnej koalície.

Kiskovi sa rozbila hračka
Dôležité je, aby Kiskovi pohrobkovia držali Matovičovi chrbát. Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | Aneta Leitmanová


Na záver svojho prejavu súčasný predseda Za ľudí dodal, že k všetkým zdravotným problémom, ktoré ho trápia sa pred dvomi týždňami pridalo aj podozrenie na onkologické ochorenie. Podľa svojich slov Kiska už absolvoval zdravotné vyšetrenia. O tom, či sa podozrenie potvrdilo však neinformoval.

Strana Za ľudí si na dnešnom sneme bude voliť nového predsedu. O túto funkciu sa uchádzajú dvaja kandidáti, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová a poslanec Národnej rady SR (NR SR) a člen predsedníctva strany Miroslav Kollár.

Súčasný predseda strany Kiska vyjadril svoju podporu Veronike Remišovej. Za favoritku ju považujú aj stávkové kancelárie či politológ Grigorij Mesežnikov. Podpredseda NR SR Juraj Šeliga, ktorý taktiež zvažoval svoju kandidatúru, zasa vyjadril podporu Miroslavovi Kollárovi. Výsledky voľby budú ohlásené na tlačovej konferencii o 14:30.

Tipos podpísal s Fun rádiom zmluvu za 240-tisíc, tvrdí Drucker (aktualizácia)
Štátna lotériová spoločnosť Tipos podpísala s Fun rádiom zmluvu o reklamnej spolupráci na sumu 240-tisíc eur. Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | SITA