Nečakaný výrok Harryho a Meghan: Toto zrejme kráľovná Alžbeta nepredýcha!
08 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Hoci už nie sú súčasťou kráľovskej rodiny, túžba vyjadrovať sa k britským záležitostiam neopadla. Počas konferencie princ Harry (35) s manželkou Meghan (38) vyhlásili, že Commonwealth by sa mal za svoje činy z minulosti ospravedlniť. Poslanec Andrew Rosindell uviedol, že tento výrok kráľovnú rozhodne „nepoteší“.


Ako píše server Ahaonline.cz, Harry so svojou manželkou neprestávajú prekvapovať. Manželia sa zúčastnili videokonferencie s mladými osobnosťami z rôznych krajín Commonwealthu vrátane Spojeného kráľovstva, Austrálie či Bahám. Rozhovory prebiehajú každý týždeň v rámci organizácie The Queen 's Commonwealth Trust v reakcii na hnutie Black Lives Matter.

Dvojica sa vyjadrovala nielen k téme spravodlivosti či diskriminácii, ale taktiež sa riadne obula do minulosti. Harry uviedol, že ak má mať spoločenstvo bývalých britských kolónií budúcnosť, je potrebné, aby si priznalo chyby, ktoré urobilo v minulosti. Narážal zrejme na britskú kolonialistickú politiku, ktorá v Commonwealthe pretrvávala aj po konci kolónií.

Drogy v kráľovskom paláci: Kokaín a ketamín u bodyguarda samotnej kráľovnej Alžbety!
Ako keby nemala britská kráľovná Alžbeta II. (94) dosť starostí so škandalóznou knihou, ktorá má znehodnocovať manželku jej vnuka Harryho (35), teda herečku Meghan Markleovú (38). Vrásky jej teraz prirába jeden z jej elitných bodyguardov, u ktorého... Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


„Niet cesty, ako sa pohnúť dopredu bez toho, aby sme si uvedomili minulosť,“ uviedol princ Harry. „Nebude to ľahké a v niektorých prípadoch ani príjemné. Ale je to potrebné, pretože z toho bude profitovať každý,“ vyhlásil Harry. S jeho slovami manželka Meghan plne súhlasila.

Harryho príhovor prekvapil aj britského poslanca Andrewa Rosindella. Vzhľadom k tomu, že kráľovná Alžbeta II. je oficiálnou hlavou Commonwealthu, vnukove slová ju pravdepodobne nepotešia.

„Chápem to tak, že Harry s Meghan odstúpili od svojich rolí. Teda som ich komentárom prekvapený. Nesúhlasím s tým, čo Harry hovorí. Mali by sme sa pozerať dopredu, nie späť,“ uviedol poslanec. „Nie je to vhodné a nie som si istý, či by to jeho babičku potešilo,“ dodal poslanec.

Kvôli Trumpovi trpím depresiami v karanténe, tvrdí Michelle Obamová
Bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová (56) sa vo svojom podcaste zverila, že počas karantény zažíva ľahšiu formu depresie. Podľa nej za to môžu obmedzenia kvôli koronavírusovej pandémii, ale aj vývoj v spoločnosti či súčasný prezident Donald Trump,... Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | Timotej Dudka