Nenechám si pichnúť chémiu, očkovanie je biznis pre farmafirmy, hovorí Fico
07 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Podľa Fica je táto pandémia „podozrivá“.


Bývalý premiér Robert Fico tvrdí, že počas jeho vlády prinútili štát kúpiť veľké množstvo očkovacích látok, ktoré potom exspirovali v skladoch. „To, čo som videl na vlastné oči, boli miliardy dolárov, ktoré išli do vreciek farmaceutických firiem na očkovacie látky, ktoré často neboli ani použité,“ povedal Fico v rozhovore pre Hospodárske noviny.

Podľa Fica je „podozrivá“ aj táto pandémia. „Mňa neprinúti nikto, aby som si nechal pichnúť nejakú chémiu len tak, lebo si to želajú farmaceutické firmy, ktoré na tom chcú zarobiť,“ vyhlásil.

Expremiér ďalej hovorí, že v prípade bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej je potrebné až do výroku súdu dodržiavať prezumpciu neviny. „Ak bude právoplatne odsúdená, tak ju potom môžeme všetci morálne odsúdiť,“ vyhlásil.

„Verme, že súdy budú v tomto prípade objektívne. Hoci to je presne ako s Kajetánom Kičurom, o ktorom hovorím veľmi otvorene: aj keby všetci na svete vedeli, že je nevinný, a ja si myslím, že to, čo sa okolo neho deje, je obyčajný lynč, tak ho nikto nepustí z väzby, lebo žiaden sudca to neurobí. Aj keď vie, že tam nepatrí,“ povedal Fico pre Hospodárske noviny.

Je očkovanie iba biznis?
Očkovanie by malo závisieť od preukázanej spoľahlivosti vakcíny, ale aj od dobrovoľnej ochoty občanov. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Gabriel Matta