Na Slovensku pribudlo ďalšie úmrtie na COVID-19 (aktualizácia)
07 | 08 | 2020 I SITA

Vo štvrtok potvrdili 43 prípadov nákazy koronavírusom. Laboratóriá za uplynulý deň urobili 2 473 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je takmer 275-tisíc.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 2 523 pozitívne testovaných osôb. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na koronavírus stúpol na 31. Vyliečilo sa ďalších 22 infikovaných, ochorenie už prekonalo 1 846 ľudí. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Ako informovalo ministerstvo zdravotníctva na svojej webovej stránke, pozitívny test na ochorenie COVID-19 malo 16 žien a 27 mužov vo veku od 5 do 80 rokov. Z nich bolo 12 potvrdených v okrese Bratislava a osem v okrese Prievidza. Zhodne po tri prípady pribudli v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Košice a Nové Zámky. V okresoch Senec a Dunajská streda zaznamenali po dva prípady a po jednom novom infikovanom majú okresy Bardejov, Galanta, Malacky, Partizánske, Púchov, Revúca, Šaľa, Trnava, Vranov nad Topľou a Žilina.

Počet hospitalizovaných stúpol o 12, v nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo podozrením naň 41 ľudí. Z toho potvrdené ochorenie má 19 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii piati. "Žiaľ, pribudlo ďalšie úmrtie. Vo Fakultnej nemocnici v Prešove zomrela 78-ročná pacientka s pľúcnou formou ochorenia COVID-19," uviedol rezort.

V septembri sa pred súd postavia členovia západoslovenského drogového gangu
Skupina sa zaoberala výrobou a distribúciou pervitínu, ale obchodovala aj s kokaínom. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | SITA


Aktualizované 7.8. o 11.49. hod.:

Marek Eliáš z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva SR informoval, že z potvrdených prípadov v okrese Prievidza sú dva importované zo zahraničia, pričom obe osoby rešpektovali aktuálne platné opatrenie úradu a prihlásili sa na regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Rovnako išlo o aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov ochorenia.

Infikovaní z okresu Nové Mesto nad Váhom sú úzke kontakty už potvrdených prípadov ochorenia v kontrolovanom ohnisku nákazy. RÚVZ so sídlom v Trenčíne aktívne pokračuje v epidemiologickom vyšetrovaní. V prípade košického okresu sú dva prípady výsledkom dohľadania kontaktov pozitívnej osoby, v jednom prípade stále pokračuje epidemiologické vyšetrovanie. Rovnako RÚVZ so sídlom v Nových Zámkoch vedie v jednom prípade epidemiologické vyšetrovanie. V ostatných dvoch ide o import zo zahraničia, osoby sa po návrate na Slovensko prihlásili na RÚVZ.

Ako Eliáš dodal, regionálne úrady verejného zdravotníctva naďalej aktívne a dôsledne dohľadávajú úzke kontakty pozitívnych osôb, ktorým nariaďujú domácu izoláciu a zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19. "Zároveň sa odber klinických vzoriek na ochorenie COVID-19 realizuje aj u suspektných osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb – počet potvrdených prípadov môže preto ešte narásť," uzavrel.

Nenechám si pichnúť chémiu, očkovanie je biznis pre farmafirmy, hovorí Fico
Podľa Fica je táto pandémia „podozrivá“. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Peter Haluza