V stredu pribudlo 63 infikovaných koronavírusom (aktualizácia)
06 | 08 | 2020 I SITA

Koronavírus zatiaľ na Slovensku prekonalo 1 824 ľudí.


V stredu pribudlo 63 infikovaných koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 2 480 osôb.

V stredu urobili laboratóriá 2 667 testov, spolu otestovali už vyše 272-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 47 ďalších pacientov. Koronavírus zatiaľ na Slovensku prekonalo 1 824 ľudí.

Aktualizované 6.8. o 10.00 hod.:

Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej stránke, pozitívne testovaných bolo 32 žien a 31 mužov vo veku od 15 do 81 rokov. Len v Trenčianskom kraji pribudlo 39 prípadov. V okrese Trenčín zaznamenali 15 prípadov, v okrese Bánovce nad Bebravou 14.

Desiatich nových infikovaných má okres Bratislava, šiestich Prievidza, štyroch Vranov nad Topľou, troch Košice. Zhodne po dva prípady potvrdili v okresoch Poprad a Ilava. Jeden prípad zaznamenali v okresoch Prešov, Čadca, Malacky, Stará Ľubovňa, Rožňava, Nové Mesto nad Váhom a Považská Bystrica.

Počet hospitalizovaných je v porovnaní so stredajšími štatistikami bez zmeny. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 29 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 11 pacientov. Na JIS je jeden pacient, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje jeden človek.

Na Slovensku je podľa korona.gov.sk 627 aktívnych prípadov. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 27.

Predseda hnutia Dobrá voľba Drucker podal trestné oznámenie v súvislosti s výrokmi premiéra
Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker dnes podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR v súvislosti s výrokmi predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) o zneužití tajných služieb v predvolebnej kampani. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | SITA


Aktualizácia 6.8. o 11.02 hod.:

Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti, v okrese Bánovce nad Bebravou ide zväčša o kontakty už potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 v jednej z tamojších firiem. Boli v nej už nariadené protiepidemické opatrenia a izolácia pre zamestnancov. Ide najmä o rodinných príslušníkov, ktorí boli už pred testovaním v domácej izolácii.

V rámci epidemiologického vyšetrovania lokálnej epidémie v Bánovciach nad Bebravou identifikovali hygienici aj kontakty vo výrobnom závode v Trenčíne. U nich bol následne potvrdený koronavírus. Po rokovaní s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Trenčíne spoločnosť prijala potrebné opatrenia. V územnej pôsobnosti tohto úradu sú v súčasnosti v domácej izolácii zamestnanci štyroch firiem. "Nejde o komunitné šírenie ochorenia COVID-19, ale o jeho lokálne ohraničené šírenie," uviedli hygienici.

Nové prípady ochorenia COVID-19 zistené v územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Prievidzi sú zväčša úzke kontakty už potvrdeného prípadu. Ide o ohnisko nákazy v rodine. V prípade RÚVZ so sídlom v Bratislave epidemiologické vyšetrovanie stále pokračuje. V územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom vo Vranove nad Topľou ide o úzke kontakty už potvrdených prípadov, v epidemiologickej súvislosti s prípadmi z okresu Prešov.

Viac ako pätina Slovákov očakáva, že na Slovensko príde druhá vlna koronavírusu
Príchod druhej vlny koronavírusu predpokladajú viac ženy ako muži. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | SITA