V júli každý deň zistili priemerne 21 nakazených novým koronavírusom
06 | 08 | 2020 I TASR

V júli na Slovensku každý deň zistili priemerne 21 nových prípadov nákazy novým koronavírusom.


Vyplýva to z analýzy šírenia ochorenia COVID-19, ktorú na základe údajov z Epidemiologického informačného systému EPIS spracovali Jana Námešná a Mária Avdičová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

V júli laboratóriá vykonali 52.784 testov, z ktorých bolo prvýkrát pozitívnych 650 testovaných, teda 1,24 percenta. V analyzovanom období bolo 395 prípadov ochorenia (61 percent) bez klinických príznakov a respiračnú formu ochorenia malo 198 nakazených (30 percent). Febrilnú formu malo 42 prípadov, šesťkrát regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali pľúcnu formu a ojedinele sa vyskytla aj senzorická a črevná forma.

Najčastejšie boli chorí ľudia vo veku od 24 do 34 rokov, no ochorenie COVID-19 sa vyskytlo vo všetkých vekových skupinách. Najmenej často u detí do desať rokov. Počas júla úrady zaznamenali najvyšší výskyt nového koronavírusu v Trenčianskom kraji, nasledujú Bratislavský, Prešovský a Žilinský kraj.

Smer-SD chce pre kauzu zadržaného kamióna s drogami podať návrh na poslanecký prieskum vo Finančnej správe SR
Strane Smer sa nepozdáva postup colníkov pri zadržaní zásielky 1,5 tony pervitínu za zhruba dve miliardy eur. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | SITA