Stávkové kancelárie favorizujú na post lídra Za ľudí Veroniku Remišovú
06 | 08 | 2020 I SITA

Kurz na víťazstvo Miroslava Kollára v súťaži o post predsedu strany Za ľudí je 8,00.


Stávkové kancelárie Tipsport a Niké favorizujú na post líderky vládnej strany Za ľudí Veroniku Remišovú. Niké na jej víťazstvo vypísalo kurz 1,05, Tipsport ešte o niečo nižší, 1,04. Len nedávno sa ešte kurz na Remišovej víťazstvo pohyboval na úrovni 1,40.

Na to, že sa stane predsedom strany druhý kandidát Miroslav Kollár, ponúkajú obe kancelárie kurz 8,00. Remišovej dáva väčšie šance aj politológ a prezident Inštitútu pre verejné otázky (IVO) Grigorij Mesežnikov. Snem, na ktorom majú delegáti zvoliť nového šéfa Za ľudí, sa bude konať v sobotu 8. augusta v Trenčianskych Tepliciach.

Stávková kancelária Niké vypísala kurz aj na to, že predsedom strany bude iný kandidát. Stávkujúci si môžu vsadiť na tento tip s celkovým kurzom 30,00. Tipéri zatiaľ viac dôverujú práve Remišovej, keďže na jej víťazstvo bolo k dnešnému dňu podaných 189 tiketov, kým na Kollára si stavili 24 tipujúci.

Predseda hnutia Dobrá voľba Drucker podal trestné oznámenie v súvislosti s výrokmi premiéra
Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker dnes podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR v súvislosti s výrokmi predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) o zneužití tajných služieb v predvolebnej kampani. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | SITA


Mesežnikov agentúre SITA povedal, že väčšinovo má výraznejšiu podporu medzi delegátmi snemu práve Remišová. Je teda podľa neho dosť možné, že bude za predsedníčku zvolená ona. „Zo skúseností totiž vieme, že keď je v regionálnych štruktúrach väčší príklon k jednému kandidátovi, tak ten bol napokon do predsedníckej funkcie zvolený. Treba si však počkať na to, ako budú obaja kandidáti na sneme prezentovať svoje názory a predstavu o smerovaní strany,“ uviedol politológ.

Súčasný predseda Za ľudí a bývalý prezident Andrej Kiska vyjadril podporu práve Remišovej. Podľa Mesežnikova to bol dôležitý faktor, na základe ktorého sa rozhodovali členovia regionálnych štruktúr strany. Politológ zároveň poukázal na fakt, že Kiska už vyjadril podporu Remišovej opakovane a bol s ňou „politicky spriaznený“, čo podľa neho zvyšuje jej šance.

Kollár si mal prihrávať cez hnutie Sme rodina kšefty do vlastnej firmy
Hnutie Sme rodina si prenajímalo od firiem svojho šéfa priestory aj luxusné autá značky Range Rover. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Mesežnikov vníma oboch kandidátov za výrazné postavy. „Má to svoju logiku, že kandidujú práve oni. Aj medzi nimi sú však isté rozdiely v tom, čo so stranou urobiť. Či sa prikloniť k ceste integračných procesov alebo skôr k samostatnej ceste,“ ozrejmil politológ. Je podľa neho ťažké predpovedať, či zvíťazí jedna alebo druhá koncepcia. Myslí si však, že by stálo za to zvažovať práve alternatívu v podobe spájania sa s inými menšími politickými subjektami, čo podľa jeho slov prezentuje skôr Miroslav Kollár. „Nedá sa však vylúčiť nič,“ dodal Mesežnikov.

Vládna strana Za ľudí získala vo februárových parlamentných voľbách 5,77 percenta hlasov voličov. Po niekoľkodňových rokovaniach vstúpila do vládnej koalície s hnutiami Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Sme rodina a so stranou Sloboda a Solidarita (SaS). Súčasný predseda strany Andrej Kiska sa krátko po voľbách z politiky pre zdravotné problémy stiahol a rokovaním o zostavení vlády poveril Veroniku Remišovú.

Viac ako pätina Slovákov očakáva, že na Slovensko príde druhá vlna koronavírusu
Príchod druhej vlny koronavírusu predpokladajú viac ženy ako muži. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | SITA