Vyšetrovanie kauzy Národného futbalového štadióna môže byť rozšírené o ďalšie trestné činy
05 | 08 | 2020 I TASR

Vyšetrovanie údajného porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s Národným futbalovým štadiónom (NFŠ) môže byť rozšírené o ďalšie trestné činy. Na sociálnej sieti to pripustilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave.


„V tejto súvislosti sú vykonávané všetky potrebné úkony v zmysle zákona za účelom náležitého objasnenia veci. Nie je vylúčené, že v rámci vyšetrovania bude trestné stíhanie rozšírené aj o ďalšie trestné činy,“ uvádza stanovisko bratislavskej polície.

Policajti ďalej informujú, že bolo začaté trestné stíhanie na základe jednak trestného oznámenia vtedajšej poslankyne a terajšej vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí) a tiež na základe oznámenia podaného Úradom vlády SR. „Bližšie informácie nie je s prihliadnutím na súčasný stav vo vyšetrovaní možné k prípadu poskytnúť, ako náhle to situácia vo vyšetrovaní umožní k prípadu poskytneme viac informácií,“ uzatvára stanovisko polície.

Som pripravený vypovedať v kauze Národného futbalového štadióna, svedomie mám čisté, tvrdí Pellegrini (aktualizácia)
Bývalý premiér a líder vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini deklaroval, že v súvislosti s kauzou Národného futbalového štadióna (NFŠ) je pripravený vypovedať na polícii. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | TASR


O tom, že polícia začala vo veci trestné stíhanie informoval v utorok vicepremiér pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina). Holý ešte v júli (15. 7.) po rokovaní vlády vyhlásil, že štát neodkúpi štadión od majiteľa spoločnosti NFŠ Ivana Kmotríka.

Poukázal na to, že zmluvy z roku 2013 a 2016 sú neplatné. Kabinetu vtedy odporučil podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov. Zdôraznil, že štát bude tiež žiadať vrátiť peniaze, ktoré už spoločnosti vyplatil. Kmotrík na závery analýz Holého reagoval tým, že im nerozumie. Dokumenty mali skúmať aj jeho právnici.

Sudca rozhoduje o žiadosti o prepustenie z väzby Moniky J. a Denisy C.
O tom, či zostane bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J., obvinená z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka, vo väzbe alebo pôjde na slobodu, rozhodne sudca pre prípravné konanie Špecializovaného... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | TASR