Spoločnosť Apple bola zažalovaná čínskou spoločnosťou za porušenie autorských práv
04 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Čínska spoločnosť pre umelú inteligenciu v Šanghaji, Zhizhen Intelligent Network Technology, ktorá je známa aj pod názvom Xiao-i, podala žalobu proti americkému technologickému gigantovi Apple, pričom tvrdí, že porušili autorské práva na ich patentoch, informuje portál RT.


Spoločnosť Xiao-i podala žalobu na súd v Šanghaji a požiadala o náhradu škody vo výške 10 miliárd juanov (1,43 miliardy dolárov) a žiadala, aby spoločnosť Apple zastavila „výrobu, používanie, predávanie a dovoz“ výrobkov, ktoré porušujú patent. Čínska firma tvrdila, že technológia spoločnosti Apple na rozpoznávanie hlasu Siri porušuje patent, o ktorý požiadala v roku 2004 a bol udelený v roku 2009.

Hádky medzi týmito dvoma firmami trvajú už takmer desať rokov. Xiao-i prvýkrát žaloval Apple za porušenie patentov už v roku 2012, pokiaľ ide o jeho technológiu rozpoznávania hlasu.

Čína postaví laboratórium podobné tomu vo Wu-chane blízko ruských hraníc
Čína postaví až sedem nových laboratórií na boj proti nebezpečným chorobám, pričom jedno bude len pár hodín od ruskej hranice, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Minulý mesiac Najvyšší ľudový súd Číny rozhodol, že patent je platný. Ak spoločnosť Xiao-i vyhrá na súde, spoločnosť Apple by mohla čeliť zákazu predaja mnohých svojich výrobkov v Číne, ktorá je jej najdôležitejším trhom mimo Spojených štátov.

Dva svetové hospodárske superveľmoci, USA a Čína, sa v súčasnosti zaoberajú stupňujúcou sa obchodnou vojnou v širokom spektre problémov, pričom Washington obviňuje Peking z nečestných hospodárskych praktík, ktoré ohrozujú jeho národnú bezpečnosť.

Pandémia Covid-19 je skúška pre budúce biologické vojny, tvrdí špičkový ruský lekár
Pandémia Covid-19 je „skúškou biologického boja“, hovorí popredný ruský lekár, ktorý je presvedčený, že rýchlo sa šíriaci vírus bol testom svetových systémov zdravotnej starostlivosti, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Marek Molnár