Tridsať detí sa na letnom tábore priotrávilo jedlom
03 | 08 | 2020 I SITA

Problém bol pravdepodobne s rezňami, ktoré mali táborníci uložené v mikroténových vreckách vo veľkých horúčavách a jedli ich až v neskorých popoludňajších hodinách.


Tridsať detí sa cez víkend priotrávilo jedlom na letnom tábore v Českej republike. Dovedna ošetrenie potrebovalo 33 ľudí, pričom deväť z nich skončilo v nemocnici. Za problémom v tábore, ktorý sa nachádza v okrese Nový Jičín, bol zrejme neskorý olovrant, informuje spravodajský portál iDNES.cz.

Záchranári zasahovali v tábore v noci zo soboty na nedeľu, pričom tam išli tri tímy. "Ošetrených bolo tridsaťtri osôb, okrem troch dospelých to boli napospol detskí účastníci letného tábora. U pacientov šlo o nevoľnosti, bolesti brucha, zvracanie, hnačky, vyššiu teplotu a v niekoľkých prípadoch aj o predkolapsové stavy," vyjadril sa na margo zásahu hovorca krajskej záchrannej služby Lukáš Humpl. Väčšina detí skončila v domácej starostlivosti, deväť pacientov previezli do nemocníc, pretože mali výraznejšie alebo početné problémy.

Prípadom sa zaoberajú hygienici. Podľa iDNES bol problém pravdepodobne s rezňami, ktoré mali táborníci uložené v mikroténových vreckách vo veľkých horúčavách a jedli ich až v neskorých popoludňajších hodinách.

Futbalista Miroslav Stoch mal pozitívny test na koronavírus
Reprezentant Miroslav Stoch si je istý, že aj napriek pozitívnemu testu sa čoskoro vráti na ihrisko. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | TASR