AKTUALIZOVANÉ: Majského vypátrali na pražskej psychiatrii

Právoplatne odsúdeného Jozefa Majského, po ktorom je vyhlásené pátranie, českí policajti našli na psychiatrickom oddelení v Prahe. Informuje o tom slovenská polícia na sociálnej sieti.


Správa bola aktualizovaná dňa 3.8.2020 o 14:46.

Policajti uviedli, že podľa vyjadrenia ošetrujúceho lekára nie je Majský schopný akýchkoľvek úkonov, a preto zostáva hospitalizovaný. O ďalšom vývoji budú verejnosť informovať.

"Českí kolegovia začali preverovať miesta, na ktorých sa mohol zdržiavať právoplatne odsúdený Jozef Majský. Prvotné previerky neviedli k želanému výsledku. Získané indície napovedali, že odsúdený sa začal skrývať. Policajti ho napokon vypátrali na pražskej psychiatrii," opisuje polícia.

AKTUÁLNE: Koronavírusom sa nakazilo v bánoveckej firme až 12 ľudí (aktualizácia)
Novým ohniskom koronavírusu je firma v Bánovciach nad Bebravou. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Po odsúdenom podnikateľovi na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu (EZR) vyhlásili národné, ako aj medzinárodné pátranie.

Senát NS SR v stredu (29. 7.) zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.