AKTUÁLNE: Koronavírusom sa nakazilo v bánoveckej firme až 12 ľudí (aktualizácia)
03 | 08 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Novým ohniskom koronavírusu je firma v Bánovciach nad Bebravou.


Novým koronavírusom sa nakazilo až 12 ľudí v jednej firme. Ako informuje portál tvnoviny.sk, ide o spoločnosť KOVYT.

Hygienici tu potvrdili pozitívne testy zamestnancov počas uplynulých dní. "Firmu, ktorá zamestnáva stovky ľudí hygienci zatvorili a zamestnanci skončili v karanténe," píše portál.

Firma Kovyt, spoločnosť s ručením obmedzením, sa od svojho vzniku v roku 1993 zaoberá kovovýrobou.

Aktualizácia 3.8. o 14.15. hod.:

"Ide o nové ohnisko nákazy z minulého týždňa. V súvislosti s lokálnou epidémiou sme otestovali približne 120 ľudí. Testovali sme všetkých stálych zamestnancov, ktorých je 110, ako i živnostníkov," povedala regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

SaS je za zrušenie volebného moratória, podľa Sme rodina v praxi nemá zmysel
SaS je za prípadné zrušenie predvolebného moratória. Označila ho za neprimerané obmedzenie prístupu k informáciám. Podobne to vníma hnutie Sme rodina. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | TASR


Hygienici podľa nej zatiaľ nedokážu presne určiť, odkiaľ nákaza prišla. "Všetkým zamestnancom sme nariadili karanténu, a to do doby ďalšieho negatívneho testovania. Závod je tak v súčasnosti zatvorený. Naďalej vyhľadávame kontakty pozitívne testovaných," priblížila.

V súvislosti so šírením nákazy novým koronavírusom sa v okrese a v meste sprísnili opatrenia. Tie už prijal krízový štáb v Bánovciach nad Bebravou. "Odporučili sme zakázať hromadné kultúrno-spoločenské akcie, aby sme minimalizovali sociálny kontakt. Zároveň sa zvýšila dezinfekcia na určitých miestach, kde je zvýšený počet ľudí. Apelovali sme i na podnikateľov, aby si neorganizovali voľnočasové akcie," dodala Bučková.

Opitý kamionista havaroval na R1, z miesta ušiel (foto)
Poriadne opitý kamionista havaroval dnes skoro ráno na rýchlostnej ceste R1 medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA