Dvaja strážcovia boli zranení počas povstania väzňov v americkom štáte Georgia (VIDEO)
02 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Dvaja strážcovia boli zranení vo väznici v štáte Georgia počas chaotického povstania väzňov. Na videách môžete vidieť väzňov, ako držia paralyzéry a dokonca zviazaných väzenských pracovníkov, informuje portál RT.


Situácia je teraz pod kontrolou a zariadenie, ktoré sa nachádza blízko mesta Waycross, bolo podľa miestnych médií zablokované, citujúc vyhlásenie ministerstva nápravy štátu Georgia.

„Dvaja zamestnanci boli zranení, pričom zranenia naneštastie nie sú život ohrozujúce,“ uviedlo vyhlásenie.

Miestne správy tiež zdieľali vyhlásenie policajného oddelenia mesta Waycross, ktoré potvrdilo, že nepokoje sú pod kontrolou. Polícia vyhlásila, že došlo k zraneniam, ale nepovedala, aké sú vážne alebo aké boli použité zbrane.



Zábery, ktoré údajne zaznamenali väzni vo vnútri zariadenia, sa objavili na sociálnych médiách a vyzerajú dosť násilne.

Niekoľko mimoriadne grafických videí ukazuje väzňov pokrytých krvou, pričom dostávajú pomoc od svojich spoluväzňov.



Ďalší klip ukazuje väzňa vyzbrojeného paralyzérom, ktorý bol pravdepodobne ukradnutý strážnikom.



V inom videu sa na nádvorí väzenia objavujú požiare, pričom v pozadí sa ozývajú hlasné zvuky. Na poslednom videu môžete zase vidieť spútanú osobu, ktorá sa javí ako väzenská stráž, ako je vedená väzňom.



Napätie vo väzení sa zjavne zvyšuje kvôli prepuknutiu koronavírusu. Na tento vírus zomreli dvaja väzni, zatiaľ čo 22 väzňov a 32 zamestnancov malo pozitívny test.

Na Sibíri je v ovzduší až 15-krát viac jedovatého sírovodíku než povoľuje bezpečnostný limit
Laboratóriá v sibírskom meste Omsk zistili, že atmosféra je nasiaknutá jedovatým korozívnym sírovodíkom, pričom vzduch na severozápade mesta je až 15-krát nad bezpečnostným limitom, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Marek Molnár