Ceny pohonných látok by sa nemali výrazne meniť
02 | 08 | 2020 I SITA

Ceny pohonných látok na slovenských čerpacích staniciach by sa nemali v nasledujúcich dňoch výrazne meniť. Od vývoja cien čierneho zlata závisí aj vývoj cien benzínu a nafty na našich čerpacích staniciach.


"Vzhľadom na vývoj v predchádzajúcich týždňoch, kedy bola aktivita na ropnom trhu utlmená, očakávame, že benzín na našich pumpách bude v nasledujúcom týždni taktiež stagnovať alebo len veľmi mierne rásť o pár desatín percenta,“ uviedla pre agentúru SITA analytička Poštovej banky Jana Glasová.

Ceny benzínu na našich pumpách sa minulý týždeň takmer nemenili. Priemerná cena 95-oktánového benzínu sa v 30. tohtoročnom týždni oproti predchádzajúcemu týždňu znížila o 0,1 % a nachádzala sa tak na úrovni 1,174 eur za liter.

Po náraze do stromu v okrese Michalovce prišiel o život 40-ročný vodič
Po náraze do stromu v okrese Michalovce prišiel v sobotu (1. 8.) v noci o život 40-ročný vodič. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach na sociálnej sieti. Zranenia utrpela aj spolujazdkyňa. Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | TASR


Nevýrazný vývoj zaznamenal aj 98-oktánový benzín, jeho cena sa však zvýšila o 0,1 % na úroveň 1,363 eur za liter. Ceny nafty sa nezmenili a zotrvali na hodnote 1,046 eur za liter. "V porovnaní s úvodom roka, kedy boli ceny pohonných látok najvyššie, je benzín aj nafta lacnejšia o zhruba 11 až 17 %,“ dodala Glasová.

Počas minulého týždňa (30. týždeň) sa ropa Brent opäť vyvíjala v podstate stabilne a pohybovala sa v okolí hladiny 43 až 44 amerických dolárov za barel. Svedkami takéhoto prázdninového režimu na ropnom trhu sme boli aj počas minulého týždňa. "Ani výrazný prepad ropných zásob v USA cenami ropy príliš nezamával. Rast cien je naďalej brzdený zvyšujúcim sa počtom nakazených v Spojených štátoch,“ konštatovala Glasová.