Vo Vysokých Tatrách prišiel o život poľský horolezec, spadol z Dubkeho lávky
01 | 08 | 2020 I TASR

Poľský horolezec (32) prišiel v sobotu dopoludnia vo Vysokých Tatrách o život, neprežil približne 100-metrový pád skalnou stenou Dubkeho lávky. 


Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke. Výpadok spolulezca oznámil cez poľskú Tatranskú dobrovoľnícku záchrannú službu (TOPR) poľský horolezec HZS.

„Okamžite po nahlásení udalosti bola o súčinnosť požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu," uvádzajú horskí záchranári s tým, že na heliporte v Starom Smokovci posádka vyzdvihla dvoch záchranárov HZS. Po prílete na miesto už mužovi nedokázali pomôcť.

Druhý Poliak zostúpil do príchodu záchranárov na miesto nehody, do údolia pokračoval samostatne. Telo nebohého odovzdali v Starom Smokovci polícii a Bezpečnostnej operatívnej jednotke (BOJ) HZS.

Chlapec po páde zo skaly vo Vysokých Tatrách utrpel vážne poranenie chrbtice
Z niekoľkometrovej skaly spadol v sobotu dopoludnia vo Vysokých Tatrách jedenásťročný chlapec z Belgicka. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková s tým, že utrpel vážne poranenie... Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | TASR