Na Sibíri je v ovzduší až 15-krát viac jedovatého sírovodíku než povoľuje bezpečnostný limit
01 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Laboratóriá v sibírskom meste Omsk zistili, že atmosféra je nasiaknutá jedovatým korozívnym sírovodíkom, pričom vzduch na severozápade mesta je až 15-krát nad bezpečnostným limitom, informuje portál RT.


Odhalenia sú súčasťou dlhej sérii sťažností na znečistenie ovzdušia v Omsku, ktoré leží viac ako 2 000 km východne od Moskvy. Začiatkom tohto mesiaca miestni prokurátori oznámili, že vyšetrujú miestnu asfaltovú továreň za „porušenie pravidiel pre emisie znečisťujúcich látok“. V pondelok sa zistilo, že miestna vodárenská spoločnosť OmskVodokanal vypustila do vzduchu 45-násobok povoleného množstva fenolu.

Po najnovších odhaleniach začala miestna prokuratúra životného prostredia vyšetrovanie „s cieľom skontrolovať dodržiavanie právnych predpisov o ochrane ovzdušia“. Odber vzoriek vzduchu zistil, že maximálne povolené emisie boli prekročené až 14,88-krát.

Novo odhalené dokumenty tvrdia, že Bill Clinton bol na „pedofilnom ostrove“ s „mladými dievčatami“ a dlhoval Epsteinovi "láskavosť"
Novo odhalené spisy spojené s Epsteinovým prípadom obchodovania s ľuďmi naznačujú, že bývalý prezident USA Bill Clinton navštívil súkromný ostrov investora spolu s „mladými dievčatami“, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Tento rok v lete sa osobitne testovalo sibírske prostredie, pričom až okolo 20 000 ton paliva vytieklo z elektrárne v Norilsku vo vnútri polárneho kruhu. Podľa Rosprirodnadzor, environmentálneho dozorcu krajiny, budú škody stáť až 148 miliárd rubľov (2 miliardy dolárov).

V roku 2019 zverejnila ruská štátna meteorologická služba Roshydromet správu, podľa ktorej 56 miliónov Rusov v 143 mestách dýcha znečistený vzduch, čo je vysoko nad maximálnymi povolenými úrovňami.

Ruskí a americkí vedci sa zaviazali spoločne bojovať proti Covid-19
Napriek tomu, že Moskva a Washington sú v rozpore kvôli mnohým medzinárodným a bilaterálnym udalostiam, ruským a americkým vedcom sa podarilo nájsť spoločnú cestu v spoločnom boji proti spoločnej hrozbe - pandémii Covid-19, informuje portál... Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | Marek Molnár